Live

Galerie Foto Cum arată orașul ucrainean Mariupol după un an de ocupație rusească

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

A trecut peste un an de când invadatorii ruși au preluat controlul complet asupra orașului ucrainean Mariupol, după luni întregi de lupte dure și o rezistență aprigă a apărătorilor ucraineni la uzina Azovstal. Orașul-port de la Marea Azov, care avea o populație de 480.000 de locuitori înainte de războiul lui Putin, a fost aproape anihilat în asediul brutal al invadatorilor în primăvara lui 2022. Cum arată orașul ocupat de ruși, în imagini:

Regimul criminal de la Kremlin susține că a anexat orașul împreună cu regiunea Donețk din care face parte în cadrul așa-ziselor referendumuri din septembrie 2022 – o serie de simulacre ridicole pe care regimul Putin le-a orchestrat pentru a oferi „legitimitate” raptului teritorial comis în Ucraina.

De atunci, Rusia se laudă constant cu „eforturile” sale de reconstrucție a orașului. Însuși dictatorul Vladimir Putin a făcut o ridicolă vizită de propagandă în Mariupol.

În condițiile în care Ucraina pare să câștige momentum în contra-ofensiva sa de vară împotriva invadatorilor, unii observatori spun că guvernul de la Kiev ar putea să încerce să avanseze către Mariupol într-o încercare de a rupe conexiunea pe care Rusia o are, prin Crimeea, cu teritoriile ocupate, scrie The Moscow Times.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zelenski spune că se duc „lupte crâncene” în Harkov, la graniţa cu Rusia. Mii de civili au fost evacuați

Rusia anunță că a ocupat încă patru sate din regiunea Harkov

România livrează Ucrainei curent electric, după ce bombardamentele ruse au afectat sistemul energetic ucrainean

Ucrainenii anunță că au „stopat” avansul rușilor din Harkov. ISW: Rușilor le lipsește capacitatea de manevră pentru a încercui Harkovul

Partenerii noștri