Galerie Foto Cum arată orașul ucrainean Mariupol după un an de ocupație rusească

Data actualizării: Data publicării:
Femeie în vârstă merge prin fața unei clădiri în ruine
Foto: Profimedia Images

A trecut peste un an de când invadatorii ruși au preluat controlul complet asupra orașului ucrainean Mariupol, după luni întregi de lupte dure și o rezistență aprigă a apărătorilor ucraineni la uzina Azovstal. Orașul-port de la Marea Azov, care avea o populație de 480.000 de locuitori înainte de războiul lui Putin, a fost aproape anihilat în asediul brutal al invadatorilor în primăvara lui 2022. Cum arată orașul ocupat de ruși, în imagini:

Imagini din aer ale Mariupolului ocupat de ruși. Foto: Profimedia Images
Imagini din aer ale Mariupolului ocupat de ruși. Foto: Profimedia Images

Regimul criminal de la Kremlin susține că a anexat orașul împreună cu regiunea Donețk din care face parte în cadrul așa-ziselor referendumuri din septembrie 2022 – o serie de simulacre ridicole pe care regimul Putin le-a orchestrat pentru a oferi „legitimitate” raptului teritorial comis în Ucraina.

De atunci, Rusia se laudă constant cu „eforturile” sale de reconstrucție a orașului. Însuși dictatorul Vladimir Putin a făcut o ridicolă vizită de propagandă în Mariupol.

În condițiile în care Ucraina pare să câștige momentum în contra-ofensiva sa de vară împotriva invadatorilor, unii observatori spun că guvernul de la Kiev ar putea să încerce să avanseze către Mariupol într-o încercare de a rupe conexiunea pe care Rusia o are, prin Crimeea, cu teritoriile ocupate, scrie The Moscow Times.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri