Live

După Suedia, Danemarca anunță că închide și ea ancheta exploziilor de la Nord Stream

Data publicării:
Explozia de la conducta Nord Stream, văzută din satelit. Foto: Twitter/ Planet

Danemarca a anunțat, luni, că oprește investigația în privința exploziilor de la gazoductele Nord Stream, din 2022, relatează Reuters. Danemarca a e a doua țară care ia o astfel de decizie, după Suedia.

Gazoductele Nord Stream 1 şi 2, care transportau gaz pe sub Marea Baltică şi care au costat miliarde de dolari, au fost avariate de o serie de explozii în zonele economice suedeză şi daneză, în septembrie 2022, eliberând cantităţi mari de metan în aer.

Rusia şi Occidentul, aflate în conflict din cauza invaziei rusești din Ucraina în februarie acelaşi an, au dat vina unul pe celălalt. Fiecare a negat orice implicare şi nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea.

„Nu există motive suficiente pentru a continua un caz penal în Danemarca şi, prin urmare, poliţia din Copenhaga a decis să încheie ancheta penală privind exploziile”, a transmis poliţia daneză într-un comunicat.

La începutul acestei luni, şi Suedia a renunţat la ancheta privind exploziile, afirmând că nu are jurisdicţie în acest caz, dar a predat probele descoperite anchetatorilor germani, care încă nu şi-au publicat concluziile.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Novak Djokovic s-a întins pe jos și a urlat de durere, după ce a fost lovit în cap! Decizia luată imediat și anunțul oficial

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Casa Albă avertizează că Rusia își va intensifica atacurile în Ucraina și va încerca să creeze o "zonă tampon" de-a lungul graniţei

„Momentul critic al războiului va veni peste două luni”, susține comandantul forțelor terestre din Ucraina

Vladimir Putin nu renunță la Mihail Mișustin și îl propune din nou prim-ministru. Ce planuri are cu Șoigu și Lavrov

VIDEO. Un autobuz a căzut de pe un pod în Sankt Petersburg. Trei persoane au murit, iar alte șase au fost rănite

Partenerii noștri