Live

Erdogan compară atacurile SUA în Yemen cu cele ale Israelului în Gaza. „Încearcă să provoace o baie de sânge în Marea Roşie”

Data publicării:
Recep Tayyip Erdogan consideră că bombardamentele americane şi britanice asupra unor obiective Houthi sunt similare cu cele israeliene asupra Fâşiei Gaza. Foto: Profimedia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a apreciat vineri că reacţia Statelor Unite şi a Regatului Unit împotriva rebelilor Houthi din Yemen constituie o „utilizare disproporţionată a forţei”.

Liderul de la Ankara consideră că bombardamentele americane şi britanice asupra unor obiective Houthi sunt similare cu cele israeliene asupra Fâşiei Gaza: „America şi Israelul utilizează aceeaşi forţă disproporţionat împotriva palestinienilor, iar britanicii urmează exemplul Statelor Unite. Încearcă să provoace o baie de sânge în Marea Roşie”, a acuzat el.

Avioane de luptă, nave militare şi submarine americane şi britanice au lovit în mai multe locuri din Yemen noaptea trecută; atacurile au fost lansate ca represalii la cele ale Houthi, susţinuţi de Iran, asupra vaselor comerciale din Marea Roşie. Evoluţia constituie o extindere a conflictului din Gaza între Israel şi gruparea islamistă Hamas.

De la începutul războiului împotriva Hamas, în care şi-au pierdut viaţa potrivit autorităţilor din Gaza aproape 23.500 de palestinieni, Erdogan a fost unul din cei mai virulenţi critici ai Israelului şi ai sprijinului SUA pentru statul evreu, reaminteşte AFP.

Ofensiva aeriană şi terestră israeliană în Gaza a fost declanşată ca reacţie la atacul fără precedent din 7 octombrie anul trecut, lansat de Hamas pe teritoriul Israelului. Teroriştii au ucis atunci circa 1140 de oameni, majoritatea civili, şi au luat peste 200 de ostatici.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA avertizează China că nu-i va permite să „joace la două capete”. Xi Jinping vrea relații bune și cu Europa, dar și cu Putin

General american: Rusia nu are forțe suficiente pentru o străpungere majoră în Ucraina

Statele Unite anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei

19 copii răniți în Gaza vor fi aduși la spitale din România. Cei mai mulți vor fi luați din Cisiordania

Partenerii noștri