Live

Germania nu va livra avioane de luptă Ucrainei, afirmă ministrul german al Apărării

Data publicării:
Ministrul german al apărării, Boris Pistorius. Foto: Profimedia Images

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a respins vineri posibilitatea livrării de avioane de luptă germane Ucrainei, în cursul reuniunii aliaţilor occidentali desfăşurate la baza aeriană americană de la Ramstein (Germania), a consemnat dpa.

Germania poate totuşi furniza piloţilor ucraineni aeronave pe care să le poată opera prompt şi cărora să le poată asigura service pe plan local, a menţionat Pistorius, în timpul convorbirilor axate pe coordonarea livrărilor de arme către Ucraina.

"Nu e ca şi cum ai schimba o maşină de închiriat cu alta", a adăugat el, referindu-se la diferenţele dintre avioanele de luptă ale celor două ţări.

Aeronavele germane Tornado şi Eurofighter au capacităţi diferite de cele necesare în Ucraina, a precizat ministrul german, potrivit Agerpres.

Joi, Boris Pistorius a reacționat la declarațiile lui Volodimir Zelenski și Jens Stoltenberg privind o posibilă aderare a Ucrainei la NATO. Oficialul german a spus că „nu este momentul” pentru a se purta această discuție dar că „ușa este întredeschisă”.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Descoperire macabră la o fostă bază nazistă. Cinci schelete cu mâinile și picioarele tăiate, descoperite la „Bârlogul Lupului”

Germania și Polonia sărbătoresc 20 de ani de la primul mare val de extindere al UE către est

„Băieții noștri au obținut trofee”. Cu sute de mii de morți pe front, Putin face paradă cu tancurile occidentale capturate în Ucraina

Rușii susțin că au lovit Comandamentul de Sud al armatei ucrainene

Partenerii noștri