Live

Video Imagini ale atacului cu drone asupra navei Ivan Khurs din flota rușilor de la Marea Neagră

Data actualizării: Data publicării:
Ivan Khurs este o navă de cercetare radioelectronică. Foto: Captură video

Anton Gerașcenko, fost ministru și consilier al Ministerului de Interne al Ucrainei, a distribuit un videoclip care arată atacul cu dronă asupra navei rusești Ivan Khurs.

Rusia a susținut miercuri că a distrus trei nave fără pilot care au încercat să lovească nava de recunoaștere în Marea Neagră, dar videoclipul pare să arate că cel puțin una dintre drone s-a apropiat foarte mult de navă, deși nu este clar dacă nava a fost lovită sau avariată.

Miercuri, rușii au transmis că „forțele armate ucrainene au făcut o încercare nereușită de a ataca nava Ivan Khurs din flota Mării Negre cu trei bărci cu motor fără pilot.”

„Ivan Khurs îndeplinește sarcini pentru a asigura funcționarea în siguranță a gazoductelor Turkish Stream și Blue Stream în zona economică exclusivă a Republicii Turcia. Toate navele inamice au fost distruse cu armamentul standard al unei nave rusești la 140 km nord-est de Bosfor. Nava Ivan Khurs din flota Mării Negre continuă să-și îndeplinească sarcinile”, a transmis ministerul rus al Apărării.

Potrivit informațiilor din presă, Ivan Khurs este o navă de cercetare radioelectronică, introdusă în dotarea FRMN cu câțiva ani în urmă. Aceasta este destinată pentru asigurarea comunicațiilor și a conducerii flotei, precum și pentru îndeplinirea misiunilor de cercetare.

Editor : Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ce a spus Anamaria Prodan, după ce Laurențiu Reghecampf a fost pus sub urmărire penală și s-a numit ”victimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Demonstraţie de forţă la frontiera dintre Polonia şi Lituania. NATO amintește Rusiei că faimosul Coridor Suwalki rămâne sub protecție

Șoigu se teme de influența SUA în Asia și spune că Rusia și aliații ar trebui să-și intensifice exercițiile militare în regiune

Pentagonul urgentează trimiterea de rachete Patriot în Ucraina. Ce arme mai sunt incluse în pachetul de ajutor de 6 miliarde de dolari

Rusia bombardează masiv căile ferate din Ucraina pentru a bloca ajutorul Occidentului: „Pregătește o ofensivă de amploare”

Partenerii noștri