Video Imagini ale atacului cu drone asupra navei Ivan Khurs din flota rușilor de la Marea Neagră

Data actualizării: Data publicării:
ezgif.com-resize (15)

Anton Gerașcenko, fost ministru și consilier al Ministerului de Interne al Ucrainei, a distribuit un videoclip care arată atacul cu dronă asupra navei rusești Ivan Khurs.

Rusia a susținut miercuri că a distrus trei nave fără pilot care au încercat să lovească nava de recunoaștere în Marea Neagră, dar videoclipul pare să arate că cel puțin una dintre drone s-a apropiat foarte mult de navă, deși nu este clar dacă nava a fost lovită sau avariată.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Miercuri, rușii au transmis că „forțele armate ucrainene au făcut o încercare nereușită de a ataca nava Ivan Khurs din flota Mării Negre cu trei bărci cu motor fără pilot.”

„Ivan Khurs îndeplinește sarcini pentru a asigura funcționarea în siguranță a gazoductelor Turkish Stream și Blue Stream în zona economică exclusivă a Republicii Turcia. Toate navele inamice au fost distruse cu armamentul standard al unei nave rusești la 140 km nord-est de Bosfor. Nava Ivan Khurs din flota Mării Negre continuă să-și îndeplinească sarcinile”, a transmis ministerul rus al Apărării.

Potrivit informațiilor din presă, Ivan Khurs este o navă de cercetare radioelectronică, introdusă în dotarea FRMN cu câțiva ani în urmă. Aceasta este destinată pentru asigurarea comunicațiilor și a conducerii flotei, precum și pentru îndeplinirea misiunilor de cercetare.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri