Live

Video&Foto Imagini impresionante cu mii de migranți, la intrarea în SUA. Restricția impusă de Trump va fi ridicată

Data publicării:
Mii de migranți din mai multe țări așteaptă să intre în SUA după ce măsura restrictivă impusă de Trump va fi ridicată. Foto: Profimedia Images

Mii de migranți din șase țări, Columbia, Ecuador, Cuba, Peru, Venezuela și Mexic au format cozi uriașe la frontiera dintre Mexic şi Statele Unite cu o săptămână înainte de ridicarea Titlului 42. Este vorba de măsura impusă de fostul preşedinte Donald Trump care permite expulzarea migranţilor fără nicio procedură, informează Agerpres care citează AFP. 

De câteva zile, oamenii îndură temperaturi scăzute și așteaptă la frontiera Juarez/El Paso pentru a cere azil pe lângă autorităţile americane. Miercuri, numărul acestora devenise foarte mare, iar imaginile publicate pe rețelele sociale sunt impresionante.

"Vedem sute de persoane cărora le este foarte frig, fără mâncare, încercând să se încălzească puţin", a denunţat Fernando Garcia, de la un ONG pentru drepturile omului, arătând cu degetul spre "descompunerea politicii migratorii americane".

Titlul 42, este o măsură migratorie restrictivă, introdusă de fostul preşedinte Donald Trump, permite expulzarea migranţilor fără nicio procedură. Aceasta a fost reactivată în timpul pandemiei.

La mijlocul lui noiembrie, un judecător american a decis că Titlul 42 a fost folosit "arbitrar" pentru a bloca cererile de azil.

Acelaşi judecător a dat administraţiei Biden cinci săptămâni pentru a ridica Titlul 42 şi a se pregăti pentru afluxul masiv de migranţi. Acesta va fi ridicat pe 21 decembrie, reaminteşte AFP.

 

Editor : D.D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Coșmarul cel mai mare al lui Joe Biden a devenit realitate la granița cu Mexicul

Zeci de migranţi sud-americani au fost urcaţi în autocare şi trimişi în faţa casei vicepreşedintei SUA, Kamala Harris

Reuters: Sute de români de etnie romă au trecut ilegal granița din Mexic în SUA. Numărul migranților a crescut de zece ori într-un an

30 de pușcași marini mexicani au fost arestați după ce ar fi făcut "să dispară" un număr nespecificat de oameni

Partenerii noștri