Live

Video Iran acuză la ONU că Israel a atacat cu drone o fabrică militară. ”Ne rezervăm dreptul de a da un răspuns ferm oricând şi oriunde”

Data actualizării: Data publicării:
Iran acuză Israel de atacul cu drone asupra unei fabrici militare. Foto: Captură video YouTube

Ambasadorul iranian la Naţiunile Unite, Amir Saeid Iravani susține într-o scrisoare deschisă adresată secretarului general al ONU că Israelul este responsabil pentru atacul din noaptea de sâmbătă, când o fabrică militară a fost atacată cu drone, informează Agerpres care citează Reuters. În document se menționează că Teheran va răspunde ”ferm oricând şi oriunde”.

"Iranul îşi rezervă dreptul de a da un răspuns ferm oricând şi oriunde consideră acest lucru necesar", a scris Iravani în scrisoare. "Acţiunea întreprinsă de Israel este împotriva legii internaţionale", a adăugat el.

Atacul a avut loc în contextul tensiunilor dintre Iran şi Occident din cauza activităţii nucleare a Teheranului şi a faptului că furnizează arme, între care şi "drone sinucigaşe" cu rază lungă, pentru războiul declanşat de Rusia în Ucraina, precum şi a lunilor de demonstraţii antiguvernamentale din republica islamică.

Israelul a anunţat de multă vreme că va lovi ţinte iraniene dacă diplomaţia nu va reuşi să ţină sub control programele nuclear sau de rachete ale Teheranului, dar are o politică de a nu comenta incidente specifice.

Editor : D.D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Preşedintele Columbiei anunță că rupe relațiile diplomatice cu Israelul

În Gaza e mai mult moloz decât în Ucraina, contaminat cu muniţii neexplodate şi azbest, avertizează ONU

„Gata cu întârzierile, cu scuzele. E momentul să acţionăm acum”. Blinken spune că Hamas trebuie să accepte propunerea de armistițiu

Imagini cu debarcaderul plutitor pe care îl construiește armata SUA în Gaza. Pentagonul spune că va costa 320 de milioane de dolari

Partenerii noștri