Live

Jair Bolsonaro le-a cerut camionagiilor să nu mai blocheze drumurile

Data publicării:
Jair Bolsonaro a pierdut alegerile de duminică și a devenit primul președinte în funcție care ratează realegerea. Foto: Profimedia Images

Președintele brazilian în funcție, Jair Bolsonaro, a făcut un apel la șoferii de camioane care încă protestează împotriva rezultatului alegerilor de duminică să nu mai blocheze drumurile și să protesteze în alte feluri, relatează BBC.

Bolsonaro a spus că blocarea drumurilor nu reprezintă un protest legitim” și le-a cerut susținătorilor săi să elibereze străzile. El i-a încurajat să găsească alte moduri de a protesta, într-o încercare de a păstra sprijinul acestora.

Mulți dintre susținătorii înfocați ai președintelui de extremă-dreapta refuză să accepte rezultatul alegerilor, pe care contracandidatul lui Bolsonaro, Lula da Silva, le-a câștigat la o diferență mică.

Supărați după rezultatul alegerilor, camionagiii au blocat drumurile țării, provocând paralizarea economiei și a lanțurilor de aprovizionare. Până acum, protestul lor durează de trei zile, iar polițiștii încearcă cu greu să-i oprească.

„Știu că sunteți supărați. Și eu sunt. Dar trebuie să ne ținem capetele sus. Vreau să fac un apel – eliberați drumurile”, a spus președintele brazilia în exercițiu, menționând și că blocarea drumurilor „ne obstrucționează dreptul constituțional la liberă circulație”.

Unii protestatari pro-Bolsonaro au cerut președintelui să dea o lovitură de stat militar pentru a rămâne la putere.

Bolsonaro nu și-a recunoscut până acum înfrângerea în alegeri, însă a autorizat declanșarea procedurii de tranziție de putere.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Madonna a dat un concert gratuit pe cea mai cunoscută plajă din Brazilia. 1,6 milioane de oameni au venit să o vadă

"Dezastru istoric" în Brazilia. 57 de morți și sute de dispăruți din cauza inundațiilor. Barajele sunt monitorizate ca să nu cedeze

Sadiq Khan câștigă în premieră al treilea mandat de primar al Londrei

După ce i-au învins zdrobitor pe conservatori în alegerile parțiale, laburiștii îi cer lui Rishi Sunak să convoace alegeri generale

Partenerii noștri