Bolsonaro a ținut discursul mult așteptat, dar nu și-a recunoscut înfrângerea

Data actualizării: Data publicării:
Jair Bolsonaro
Jair Bolsonaro, fost președinte al Braziliei. Foto: Profimedia Images

Președintele brazilian în exercițiu Jair Bolsonaro a evitat, marţi, să recunoască înfrângerea la alegeri în faţa lui Luiz Inacio Lula da Silva, în primele sale declaraţii publice, potrivit Reuters. Cu toate acestea, a declarat că va „respecta” Constituția țării.

Jair Bolsonaro s-a angajat marţi să „respecte Constituţia ca preşedinte” al ţării, după două zile de tăcere în urma înfrângerii electorale suferite în faţa liderului de stânga Luiz Inacio Lula da Silva, căruia nu i-a recunoscut totuşi victoria în alegerile de duminică.

El a declarat că protestele din ultimele zile au fost rodul „indignării şi al sentimentului de nedreptate” faţă de vot.

Deși nu și-a recunoscut înfrângerea, șeful său de cabinet, Ciro Nogueira, a urcat pe podium pentru a spune că Bolsonaro a „autorizat” procesul de „tranziție”.

Actualul președinte nu făcuse până acum niciun comentariu public cu privire la rezultatul alegerilor şi nici nu l-a sunat pe Lula după votul de duminică.

Bolsonaro a pierdut alegerile la o diferenţă de doar 1,8 puncte în faţa lui Lula, cel mai strâns scor dintre doi finalişti în cursa pentru funcţia de preşedinte de la reinstaurarea democraţiei în Brazilia, după dictatura militară (1964-1985).

De asemenea, Jair Bolsonaro este primul preşedinte care candidează pentru un al doilea mandat şi care nu este reales după 1985.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri