Jair Bolsonaro le-a cerut camionagiilor să nu mai blocheze drumurile

Data publicării:
protestatar stă pe un scaun pliant cu steag pe spate care are chipul lui Bolsonaro
Jair Bolsonaro a pierdut alegerile de duminică și a devenit primul președinte în funcție care ratează realegerea. Foto: Profimedia Images

Președintele brazilian în funcție, Jair Bolsonaro, a făcut un apel la șoferii de camioane care încă protestează împotriva rezultatului alegerilor de duminică să nu mai blocheze drumurile și să protesteze în alte feluri, relatează BBC.

Bolsonaro a spus că blocarea drumurilor nu reprezintă un protest legitim” și le-a cerut susținătorilor săi să elibereze străzile. El i-a încurajat să găsească alte moduri de a protesta, într-o încercare de a păstra sprijinul acestora.

Mulți dintre susținătorii înfocați ai președintelui de extremă-dreapta refuză să accepte rezultatul alegerilor, pe care contracandidatul lui Bolsonaro, Lula da Silva, le-a câștigat la o diferență mică.

Supărați după rezultatul alegerilor, camionagiii au blocat drumurile țării, provocând paralizarea economiei și a lanțurilor de aprovizionare. Până acum, protestul lor durează de trei zile, iar polițiștii încearcă cu greu să-i oprească.

„Știu că sunteți supărați. Și eu sunt. Dar trebuie să ne ținem capetele sus. Vreau să fac un apel – eliberați drumurile”, a spus președintele brazilia în exercițiu, menționând și că blocarea drumurilor „ne obstrucționează dreptul constituțional la liberă circulație”.

Unii protestatari pro-Bolsonaro au cerut președintelui să dea o lovitură de stat militar pentru a rămâne la putere.

Bolsonaro nu și-a recunoscut până acum înfrângerea în alegeri, însă a autorizat declanșarea procedurii de tranziție de putere.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri