Live

Joe Biden a aterizat în Europa: "America s-a întors" VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
Joe și Jill Biden coboară din Air Force One la baza militară Mildenhall din Regatul Unit. Foto: Profimedia

Preşedintele american Joe Biden a sosit miercuri seară în Regatul Unit, unde va participa la summit-ul G7, prima etapă a unui turneu european în cadrul căruia va lua parte la summit-ul NATO și se va întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin. El a spus că Statele Unite s-au întors pe scena internaţională. Joe Biden și soția lui, Jill, au avut parte de o primire entuziastă din partea militarilor de la baza Mildenhall, unde au aterizat. 

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a început miercuri primul său tur de vizite în străinătate, de când și-a preluat mandatul la Casa Albă. Președintele american va avea o săptămână plină – cu vizite în Marea Britanie, discuții cu Boris Johnson și cu Regina, primele sale summit-uri NATO și G7 în calitate de președinte și, în final, o întâlnire cu Vladimir Putin, la Geneva.

Vizitele lui Biden în Europa sunt istorice din mai multe puncte de vedere - președintele american are sarcina de a repara relațiile cu Europa, stricate de predecesorul său și de a da un semnal de coeziune pentru NATO.

În același timp, prima sa întâlnire cu Vladimir Putin vine în contextul unor relații din ce în ce mai tensionate cu Rusia, după evenimentele recente - deturnarea avionului în Belaruscomportamentul agresiv al Rusiei la granițele Ucrainei, precum și otrăvirea și încarcerarea disidentului Alexei Navalnîi sau recenta discuție privind sancțiunile impuse Rusiei după anexarea de către aceasta a peninsulei ucrainene Crimeea. 

Editor : Bogdan Păcurar

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministrul britanic al Apărării este „foarte îngrijorat” de partneriatul dintre Putin și Xi Jinping: „E o amenințare”

Campanie electorală plină de jigniri în SUA. Biden și Trump se insultă reciproc: „Un ratat dezechilibrat” / „Un nemernic fără margini”

"Să oprim totul înainte ca Putin să arunce în aer întreaga lume". Cine sunt rușii care continuă lupta lui Navalnîi

Paleologu: Regimul Putin s-a transformat într-o sectă apocaliptică cu viziuni delirante. E un caz exemplar de patologie a puterii

Partenerii noștri