Live

Joe Biden avertizează că în lipsa ajutorului SUA pentru Ucraina, un alt oraș va cădea în mâinile rușilor

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Preşedintele american Joe Biden a indicat sâmbătă seara că i-a comunicat omologului său ucrainean Volodimir Zelenski „încrederea” sa în continuarea acordării ajutorului militar american Kievului, care este blocat în prezent în Congres, informează AFP, preluat de Agerpres. Liderul american a vorbit şi despre temerile sale că un alt oraş ucrainean va cădea în mâinile forţelor armate ruse fără o reluare a asistenţei.

„Am vorbit cu Zelenski în această după-amiază pentru a-i spune că sunt încrezător că vom avea aceşti bani”, a spus Joe Biden reporterilor, în timp ce preşedintele ucrainean a lansat la Munchen un apel urgent occidentalilor pentru a livra mai multe arme, după ce Rusia a anunţat „controlul total” asupra oraşului Avdiivka din estul Ucrainei.

Consiliul de Securitate Naţională de la Casa Albă a declarat sâmbătă că retragerea Ucrainei şi căderea oraşului Avdiivka sunt dovada „costului inacţiunii” Congresului american.

„Mă voi bate pentru ca ei (ucrainenii) să aibă muniţia de care au nevoie”, a asigurat preşedintele democrat.

Joe Biden a descris blocarea în continuare a ajutorului militar de către Congres drept „absurdă” şi „ne-etică”.

Liderul american a vorbit şi despre temerile sale că un alt oraş ucrainean va cădea în mâinile forţelor armate ruse fără o reluare a asistenţei militare americane.

Purtătoarea de cuvânt a Consiliului Naţional de Securitate, Adrienne Watson, le-a cerut congresmenilor americani să aprobe „fără întârziere” această asistenţă de 60 de miliarde de dolari, după victoria militară simbolică a Moscovei de la eşecul contraofensivei Kievului lansată vara trecută.

Ucraina speră de luni de zile într-un vot pozitiv asupra acestui ajutor crucial decis de administraţia Biden, împiedicat însă de opoziţia republicană din Congres, sub influenţa lui Donald Trump.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA anunță că mai trimit încă 2 miliarde de dolari Ucrainei, în condițiile în care situația de pe front devine tot mai dificilă

Luptă strânsă între Biden și Trump. Cei doi sunt la egalitate în cursa pentru alegerile prezidențiale (sondaj Reuters/Ipsos)

Kievul se retrage în "anumite zone" ale frontului de nord. Situația e "gravă", Zelenski și-a anulat vizitele în Spania și Portugalia

Macron îi promite lui Zelenski noi ajutoare militare și cere un armistițiu olimpic

Partenerii noștri