Joe Biden avertizează că în lipsa ajutorului SUA pentru Ucraina, un alt oraș va cădea în mâinile rușilor

Data publicării:
Joe Biden on death of Aleksey Navalny - Washington
Foto: Profimedia Images

Preşedintele american Joe Biden a indicat sâmbătă seara că i-a comunicat omologului său ucrainean Volodimir Zelenski „încrederea” sa în continuarea acordării ajutorului militar american Kievului, care este blocat în prezent în Congres, informează AFP, preluat de Agerpres. Liderul american a vorbit şi despre temerile sale că un alt oraş ucrainean va cădea în mâinile forţelor armate ruse fără o reluare a asistenţei.

„Am vorbit cu Zelenski în această după-amiază pentru a-i spune că sunt încrezător că vom avea aceşti bani”, a spus Joe Biden reporterilor, în timp ce preşedintele ucrainean a lansat la Munchen un apel urgent occidentalilor pentru a livra mai multe arme, după ce Rusia a anunţat „controlul total” asupra oraşului Avdiivka din estul Ucrainei.

Consiliul de Securitate Naţională de la Casa Albă a declarat sâmbătă că retragerea Ucrainei şi căderea oraşului Avdiivka sunt dovada „costului inacţiunii” Congresului american.

„Mă voi bate pentru ca ei (ucrainenii) să aibă muniţia de care au nevoie”, a asigurat preşedintele democrat.

Joe Biden a descris blocarea în continuare a ajutorului militar de către Congres drept „absurdă” şi „ne-etică”.

Liderul american a vorbit şi despre temerile sale că un alt oraş ucrainean va cădea în mâinile forţelor armate ruse fără o reluare a asistenţei militare americane.

Purtătoarea de cuvânt a Consiliului Naţional de Securitate, Adrienne Watson, le-a cerut congresmenilor americani să aprobe „fără întârziere” această asistenţă de 60 de miliarde de dolari, după victoria militară simbolică a Moscovei de la eşecul contraofensivei Kievului lansată vara trecută.

Ucraina speră de luni de zile într-un vot pozitiv asupra acestui ajutor crucial decis de administraţia Biden, împiedicat însă de opoziţia republicană din Congres, sub influenţa lui Donald Trump.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri