Live

Maia Sandu, după distrugerea barajului de lângă Herson: Suntem gata să oferim sprijin ca urmare a inundațiilor

Data publicării:
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova. Foto: Profimedia Images

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat distrugerea barajului Nova Kahovka, pe care a catalogat-o drept "o crimă de război" a Rusiei și i-a transmis președintelui Volodimir Zelenski că autoritățile de la Chișinău sunt gata să ofere sprijin în cazul persoanelor aflectate de inundații.

"Condamn cu tărie distrugerea barajului Nova Kahovka, în această dimineață", a declarat Maia Sandu într-un mesaj pe Twitter.

"Faptul că Rusia alege obiective critice de infrastructură ca ținte echivalează cu o crimă de război", a spus Maia Sandu.

Aceasta i s-a adresat direct președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, căruia i-a transmis că Republica Moldova poate acționa în sprijinul persoanelor afectate de distrugerea barajului.

"(Domnule) președinte Zelenski, suntem pregătiți să oferim asistență ca urmare a inundațiilor și sprijin pentru a atenua impactul lor", a transmis Maia Sandu.

Distrugerea barajului Nova Kahovka a fost condamnată de mai mulți lideri europeni.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a calificat distrugerea parțială a barajului drept o "crimă de război" adăugând că Rusia trebuie să dea socoteală pentru asta.

Iar cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a spus că distrugerea barajului reprezintă "o nouă dimensiune" a războiului din Ucraina.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Tatăl meu `a explodat`!” A spus totul după 7 ani: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Situație critică pe frontul de est din Ucraina. Rușii au anunțat că au cucerit încă un sat din regiune

Lupte intense pe frontul din Ucraina. Rusia a lansat un atac masiv cu zeci de rachete

Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni

Rusia bombardează masiv căile ferate din Ucraina pentru a bloca ajutorul Occidentului: „Pregătește o ofensivă de amploare”

Partenerii noștri