Live

Ce s-a întâmplat cu acțiunile Facebook după audierea lui Mark Zuckerberg

Data publicării:
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost audiat marți noapte în Senatul american. El şi-a cerut scuze în faţa lumii întregi pentru că reţeaua sa socială a permis sustragerea datelor a 87 de milioane de utilizatori şi folosirea lor în scopuri politice. Zuckerberg şi-a asumat răspunderea pentru erorile comise şi a promis că va lua măsuri pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple. A fost o audiere maraton - a durat aproape cinci ore, iar şeful Facebook nu a terminat de dat explicaţii: noaptea viitoare va trebui să meargă şi în Camera Reprezentanţilor. Prima reacţie după audierea din Senat a fost pe bursă.

Miliardarul de 33 de ani care conduce Facebook a trebuit să facă faţă tirului de întrebări venite din partea unui număr neobişnuit de mare de senatori, mai mult de 40.

Miza a fost să convingă pe toată lumea - pe congresmeni, investitori şi pe cele peste 2 miliarde de utilizatori că pot avea încredere în reţeaua socială.

Cel puţin în opinia investitorilor, Mark Zuckerberg s-a descurcat bine. La bursa de la New York acţiunile Facebook au înregistrat cea mai mare creştere din ultimii doi ani - de 4,5 la sută. În sfârşit o zi bună pentru companie, după ce scandalul Cambridge Analytica i-a adus pierderi de zeci de miliarde.

De la izbucnirea scandalului compromiterii datelor personale, Facebook face eforturi disperate să recâştige încrederea utilizatorilor. Săptămâna trecută, a anunţat inchiderea a peste 270 de pagini şi conturi false, administrate de una dintre cele mai cunoscute "ferme de troli" din Rusia.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

NYT: Trump va fi protejat de Secret Service și dacă ajunge în închisoare. Oficialii din servicii au discutat despre acest scenariu

Cresc tensiunile la protestele pro-palestiniene de la universitățile de top americane. 130 de persoane au fost arestate la NYU

Ce a spus primul martor din procesul penal al lui Trump. Fostul președinte acuză că e persecutat politic cu „procesele lui Biden”

Utilizatorii site-urilor de știri din SUA sunt tot mai neimplicați pe rețelele sociale. Care este motivul

Partenerii noștri