Live

China intervine în disputa din Rusia și SUA pe tema tratatului INF

Data publicării:
Foto: Wikipedia

China se opune unei retrageri unilaterale a SUA din INF (Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare semnat în 1987 între Washington şi Moscova), cerând celor două ţări ''un dialog constructiv'' pentru a evita ''consecinţe negative'', relatează AFP și Agerpres.

SUA au anunţat vineri retragerea din INF, reproşând Rusiei că încalcă acest acord încheiat în 1987 în timpul Războiului Rece.

Rusia a răspuns sâmbătă adoptând o decizie similară.

''China se opune retragerii SUA din tratat şi cere SUA şi Rusiei să-şi soluţioneze diferendele în mod corespunzător printr-un dialog constructiv", a declarat Geng Shuang, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe.

''Retragerea unilaterală a SUA ar putea antrena o serie de consecinţe negative şi China va acorda o atenţie specială evoluţiei situaţiei'', se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe chinez, care menţionează că Beijingul regretă decizia Washingtonului.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat sâmbătă că ţara sa îşi suspendă participarea la INF în ripostă la decizia SUA de a se retrage din acest tratat şi care a intrat în vigoare în aceeaşi zi.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

După SUA, și Polonia îi cere lui Olaf Scholz să trimită Ucrainei rachete Taurus

Situație critică pe frontul de est din Ucraina. Rușii au anunțat că au cucerit încă un sat din regiune

Mahmoud Abbas, apel disperat către SUA: „Opriți un asalt al Israelului asupra oraşului Rafah. Ar fi cel mai mare dezastru”

Doi jurnaliști ruși au fost arestați pentru „extremism”, fiind acuzați că au lucrat pentru Fundația lui Aleksei Navalnîi

Partenerii noștri