Live

Cum și-a dat demisia un președinte acuzat de corupție

Data publicării:
Foto: Guliver/Getty Images

Preşedinte peruan, Pedro Pablo Kuczynski, ales în funcție în urmă cu nici doi ani, şi-a dat demisia, după ce aliaţii săi au fost prinşi în timp ce încercau să cumpere voturi în Parlament ca să-l salveze pe şeful statului de suspendare.

Votul urma să aibă loc joi şi erau semne că liderul de la Lima urma să scape de suspendare. Dar asta a fost înainte ca opoziţia să dea publicităţii filmări secrete cu un oficial care promitea contracte bănoase cu statul unui parlamentar, dacă ar fi votat împotriva demiterii preşedintelui. Aceasta a fost picătura care a umplut paharul.

Parlamentul peruan a încercat să-l demită pe şeful statului şi la finalul anului trecut, din cauza implicării sale într-un scandal uriaş de corupţie. Dar a scăpat după ce o parte a opoziţiei, condusă de fiul fostui preşedinte Alberto Fujimori, condamnat la 25 de ani de închisoare, s-a opus.

La doar trei zile după vot, preşedintele peruan l-a graţiat pe predecesorul său, ceea ce a ridicat posibilitatea unei înţelegeri secrete. Decizia a stârnit proteste violente.

Citiți și: VIDEO | Preşedintele care şi-a scos miniştrii la o sesiune de fitness

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Poliţia din R. Moldova a confiscat peste un milion de euro de la susţinători pro-ruşi ai opoziţiei care veneau de la Moscova

Guvernul va putea emite ordonanțe în vacanța parlamentară. Proiectul a fost adoptat

Bani, droguri, alcool și bijuterii date ca mită electorală. Captură record confiscată înainte de alegerile parlamentare din India

Justiția poloneză a dezvăluit că fostul guvern populist PiS și-a spionat cetățenii cu ajutorul aplicației Pegasus

Partenerii noștri