Live

Cutia neagră a avionului prăbușit luni a fost recuperată. Unde au găsit-o scafandrii

Data publicării:
Scafandrii au găsit pe fundul mării cutia neagră a avionului prăbușit luni

Cutia neagră a avionului prăbușit în Indonezia a fost recuperată de scafandri pe coasta Indoneziei, scrie BBC. Zborul Lion Air JT 610, care avea la bord 189 de persoane, s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de la Jakarta, luni. Avionul s-a prăbuşit în Marea Java şi nu au existat supravieţuitori, scrie News.ro. 

Citește și: Prima victimă identificată din avionul prăbușit în Indonezia. Femeia nu voia să urce în aeronavă

Avionul încă nu a fost găsit. Încă nu se ştie cauza prăbuşirii, dar aeronava ar fi întâmpinat dificultăţi tehnice în antepenultimul său zbor.

Un scafandru a declarat în faţa reporterilor: „Am săpat şi am găsit cutia neagră”. El a precizat că aparatul a fost îngropat în rămăşiţele de pe fundul mării. Oficialii susţin că se caută în continuare a doua cutie neagră, cea care ar fi înregistrat conversaţiile între cei doi piloţi.

Canalul local de ştiri Metro TV a arătat imagini cu cutia, care se află într-un recipient de plastic, fiind transportată pe o navă. Recuperarea aparatului înseamnă că experţii aviatici pot începe să reconstituie ultimele momente ale zborului pentru a afla ce s-a întâmplat. Totuşi, investigaţia ar putea dura până la şase luni, conform oficialilor din Indonezia.

Avionul prăbușit în Indonezia a fost suspus recent unor reparaţii, în urma unor probleme tehnice, a declarat directorul companiei aeriene indoneziene Edward Sirait pentru AFP. Aeronava ”a fost reparată la Denpasar”, pe Insula Bali, iar ”apoi a zburat către Jakarta”, a precizat el. ”Tehnicienii de la Jakarta au primit note şi au efectuat altă reparaţie, înainte ca (avionul) să plece spre Pangkal Pinai", unde urma să ajungă luni, a mai declarat Edward Sirait pentru AFP. Directorul Lion Air a subliniat că a fost vorba despre ”o procedură normală”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Iran: Cine va asigura interimatul lui Ebrahim Raisi, a cărui stare e încă „incertă” după accidentul de elicopter

VIDEO. Un avion Boeing 737 a ieșit de pe pistă în timpul decolării. Unsprezece persoane au fost rănite, între care patru grav

Un avion de mărfuri cu două persoane la bord s-a prăbuşit în Alaska. Nu au fost găsiţi supravieţuitori

Un avion de luptă s-a prăbușit în Rusia după ce a atacat cu rachete teritoriul ucrainean. Imagini cu aeronava cuprinsă de flăcări

Partenerii noștri