Avion prăbușit în Indonezia. Problemele tehnice ale aeronavei, dezvăluite de BBC

Data publicării:
Avion Lion Air parcat in aeroport
Avionul Lion Air s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul din Jakarta, având la bord 189 de pasageri | Foto: Shutterstock

Avionul prăbușit în Indonezia este căutat cu drone și sonare. Epava avionului aparținând companiei indoneziene Lion Air nu a fost încă găsită, după ce s-a prăbușit în mare, luni dimineața, scrie BBC News.

avion prabusit in indonezia, accident aviatic, avion prabusit, lion air
Avionul Lion Air s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul din Jakarta, având la bord 189 de pasageri | Foto: Shutterstock

Citește și: Avion prăbușit în Indonezia. Un fost sportiv internațional se afla la bord

Zborul JT-610 s-a prăbușit la doar 13 minute după ce a decolat de pe aeroportul din Jakarta, cu 189 de pasageri și membri ai echipajului la bord. Nu există semne că ar fi supraviețuitori, iar echipajele de căutare au recuperat până acum părți din șase cadavre și obiecte personale ale celor aflați la bord.

Nu există deocamdată nicio explicație pentru cum a fost posibil ca un avion de ultimă generație să se prăbușească, în condiții optime de vreme. Oficialii spun că pilotul Boeingului 737 a cerut să se întoarcă pe aeroportul Soekarno-Hatta, cu puțin timp înainte ca avionul să piardă contactul cu turnul de control al traficului aerian.

Citește și: Avion prăbușit în Indonezia. Ultimul mesaj trimis de un pasager soției sale

Datele obținute de jurnaliștii BBC arată că avionul avusese probleme tehnice și în timpul unui zbor din Bali spre Jakarta, cu doar o zi înainte.

Raportul arată că un instrument de la bord oferea date incorecte despre viteza de zbor, iar căpitanul a fost nevoit să îi predea comanda co-piloului. De asemenea, instrumentele pilotului și co-pilotului indicau și valori diferite ale altitudinii.

CEO-ul companiei aeriene Lion Air a declarat că avionul fusese reparat înainte de a decola din Jakarta.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri