Live

Galerie Foto Doi palestinieni ucişi în urma unei operațiuni israeliene în Cisiordania

Data publicării:
Palestinienii cară trupurile celor doi tineri uciși în urma operațiunii israeliene la Nablus. Foto: Profimedia

Doi palestinieni au fost ucişi în noaptea de sâmbătă spre duminică în timpul unei operaţiuni a armatei israeliene în orașul Nablus din Cisiordania ocupată, a transmis Ministerul Sănătăţii palestinian. Israelul a confirmat intervenția, dar nu a comentat în legătură cu victimele.

Cei doi palestinieni împușcați au fost identificaţi drept Muhamad Azizi (25 ani) şi Abdul Rahman Jamal Suleiman Sobh (28 ani). Ministerul Sănătății palestinian a mai precizat că s-au înregistrat şi şase răniţi, dintre care doi în stare gravă, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Mohamad Azizi a fost împuşcat în piept, iar Abdul Rahman Jamal Suleiman Sobh, în cap, a adăugat ministerul palestinian.

La rândul său, armata israeliană a precizat că a desfăşurat o operaţiune în oraşul Nablus din Cisiordania, teritoriu ocupat de statul evreu din 1967, fără a face însă comentarii în legătură cu victimele raportate de autorităţile palestiniene.

„Au avut loc schimburi de focuri între suspecţi armaţi şi trupe”, a precizat armata într-un comunicat.

De la sfârşitul lunii martie, forţele de securitate israeliene desfăşoară operaţiuni aproape zilnice în Cisiordania în urma mai multor atacuri comise de palestinieni şi de arabi israelieni în Israel şi Cisiordania, în care au murit 19 persoane, în majoritate civili.

În timpul acestor operaţiuni ale armatei israeliene, cel puţin 52 de palestinieni şi trei atacatori arabi israelieni au fost ucişi, în parte membri ai unor grupuri armate, dar şi civili, între care şi jurnalista Shireen Abu Akleh, de la postul de televiziune Al-Jazeera din Qatar, care relata despre o operaţiune la Jenin.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Eurovision 2024: Israelul și-a sfătuit cetățenii să nu meargă în Malmo. Publicul nu va putea să fluture steaguri palestiniene

Israelul dezvoltă un „dom cibernetic” împotriva atacurilor informatice iraniene

Se extind mișcările propalestiniene. Studenții canadieni au instalat tabere în marile universități. 200 de arestări la UCLA, în SUA

Universitatea de Ştiinţe Politice din Paris s-a închis din cauza protestelor în sprijinul palestinienilor. Studenţi în greva foamei

Partenerii noștri