Live

Donald Trump a semnat un decret care interzice metoda controversată de imobilizare a suspecților prin strangulare

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Getty Images

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat un decret care interzice metoda controversată de imobilizare a suspecților de către polițiști, prin strangulare. În plus, prin acest decret, președintele SUA a ordonat o reformă limitată a forţelor de ordine în încercarea de a răspunde mişcării istorice de furie împotriva violenţelor poliţiei şi a rasismului cu care se confruntă SUA, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Acest decret include interzicerea tentativelor controversate de imobilizare prin strangulare, cu excepţia cazului în care „viaţa unui poliţist este în pericol”, a precizat preşedintele american după o întâlnire cu familiile victimelor violenţelor poliţiei sau rasiste.

O autopsie independentă, efectuată la cererea familiei, a constatat că George Floyd, bărbatul afro-american aflat în centrul amplelor proteste din Statele Unite, a murit din cauza „asfixierii, în urma menținerii unei presiuni constante”, a anunțat luni avocatul familiei, Ben Crump

Preşedintele „încurajează” mii de unităţi de poliţie din SUA să adopte „cele mai înalte standarde profesionale”, a adăugat Trump din grădinile Casei Albe.

Totuşi, aceste măsuri rămân sub cererile lansate de protestatari de la moartea lui George Floyd, care a fost asfixiat de un poliţist alb pe 25 mai, la Minneapolis.

Editor web: M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Una dintre cele mai frumoase femei din România, spectacol în Giulești după Rapid - Universitatea Craiova: ”Siuuuu”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Biden îl ironizează pe Trump la cina corespondenților de la Casa Albă: Sunt un bărbat matur, într-o cursă împotriva unui copil de 6 ani

„Nu pot să respir”. Un afroamerican a murit după ce a fost trântit la pământ și imobilizat de polițiști. Momentul a fost filmat

Posibilul vicepreședinte al lui Trump a recunoscut că și-a ucis câinele: „L-am urât”

Victoria lui Trump, risc existențial pentru unitatea Europei. Cum ar putea fi dezbinată UE dacă magnatul revine la Casa Albă (Politico)

Partenerii noștri