Live

El Chapo se plânge că este singur și deprimat în închisoarea din SUA și nu este lăsat să-și vadă soția: „E crud și nedrept”

Data publicării:
Emma Coronel și El Chapo FOTO: Profimedia Images

El Chapo, renumitul traficant de droguri mexican, se plânge de modul în care este tratat în spatele gratiilor în SUA. Într-o scrisoare de șapte pagini, El Chapo, în vârstă de 65 de ani, spune că este chinuit într-o închisoare de maximă securitate americană și că asta îi afectează sănătatea.

Pe numele lui real Joaquin Archivaldo Guzman Loera, El Chapo a fost găsit vinovat în februarie 2019 de 10 acuzații legate de trafic de droguri și spălare de bani și a fost condamnat la închisoare pe viață, plus 30 de ani. A fost extrădat în SUA în ianuarie 2017.

„Din cauza tratamentului de la ADMAX, sufăr de dureri de cap, pierderi de memorie, crampe musculare, stres și depresie”, a scris el în engleză din închisoarea din Florence, Colorado, relatează El Pais.

„Tratamentul pe care îl primesc este crud și nedrept și îmi produce probleme psihologice și de sănătate”, mai spune el în scrisoarea adresată instanței.

El a scris că își petrece majoritatea zilelor într-o celulă de 2/ 3,5 metri, care are o fereastră mică prin care își primește mesele.

„Îmi este interzis să am orice contact verbal sau orice comunicare cu alți prizonieri. Nu am niciun contact uman, în afară de momentul în care gardienii îmi pun și îmi scot cătușele”, mai spune El Chapo.

Mai povestește că, de la sosirea în SUA, i s-a interzis să vorbească cu soția sa, Emma Coronel, care ispășește o pedeapsă de trei ani după ce a recunoscut că l-a ajutat să conducă rețeaua de droguri de miliarde de dolari.

El Chapo a spus că izolarea i-a determinat creșterea tensiunii arteriale și că suferă de dureri de cap, anxietate și pierderi de memorie. O parte din aceste simptome ar fi cauzate de aerul „extrem de fierbinte” împins prin sistemul de ventilație de 4-5 ori pe noapte.

„În fiecare noapte, acest lucru face ca inima mea să înceapă să bată rapid și mi se ridică tensiunea”, spune traficantul, completând că a sesizat problema personalului, însă nu s-a luat nicio măsură.

El Chapo a mai povestit că i se dă „puțină mâncare” și că uneori este lăsat flămând.

Înainte de a ajunge la închisoarea din Colorado, El Chapo a fost deținut într-o închisoare din New York, unde, de asemenea, s-a plâns de condiții.

 

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Traficant de droguri din București, jefuit de doi alți dealeri. Victima a sunat la poliție pentru a cere ajutorul

Traficant dat de gol de viteză. Polițiștii l-au oprit în trafic și au descoperit cantități uriașe de droguri pe bancheta mașinii

Cetățean străin prins cu 50 de kilograme de droguri în mașină, în Cluj

A murit mama traficantului El Chapo. Avea 94 de ani (presă)

Partenerii noștri