Live

Explicația neobișnuită a lui Elon Musk pentru mesajul în care îl numește „pedofil” pe un scafandru britanic

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Getty Images

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a spus că nu a intenționat să-l acuze pe scafandrul britanic că este pedofil atunci când l-a numit „pedo”, într-un mesaj pe Twitter.

Vern Unsworth, în vârstă de 64 de ani, care a ajutat la salvarea celor 12 băieți din peștera scufundată din Thailanda, în 2018, l-a dat în judecată pe Elon Musk pentru defăimare.

În documentele de la tribunal reiese că avocatul lui Elon Musk a argumentat că în Africa de Sud, locul unde șeful Tesla a crescut, „pedo” este deseori folosit pentru a descrie „un bărbat bătrân ciudat”.

Este folosit pentru a insulat aspectul fizic și comportamentul unei persoane, nu să acuze o persoană de acte de pedofilie. A fost un răspuns la interviul pe care l-a dat pentru CNN în care m-a insultat”, a spus Elon Musk, potrivit documentelor tribunalelor.

Procesul de defăimare este programat pentru 2 decembrie.

Cum a început scandalul

Scandalul a început în vara 2018, în data de 15 iulie, atunci când Vernon Unsworth, un scafandru britanic stabilit în Thailanda, s-a implicat în salvarea celor 12 băieți blocați de inundații într-o peșteră, alături de antrenorul lor de fotbal. Elon Musk a auzit de drama din Thailanda și a construit un mini-submarin, pe care l-a transportat personal la locul dramei.

Unsworth, însă, nu a fost impresionat de eforturile miliardarului și a declarat pentru CNN că submarinul nu este practic și că gestul este un truc de marketing. Musk a văzut declarațiile scafandrului britanic și, drept răspuns, l-a descris drept „pedo guy” pe Twitter.

Musk și-a cerut scuze în vară, după ce a fost dur criticat în presă pentru comentariul făcut pe Twitter. Însă într-un schimb de mailuri cu reporterii BuzzFeed News, în data de 30 august, acesta le-a cerut să „nu mai apere violatori de copii”.

Vernon Unsworth, în schimb, a negat acuzațiile.

Redactor: Cristina Tudor

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

S-a declanșat o „cursă pe viață și pe moarte” care va transforma cu totul cea mai mare piață a mașinilor electrice din lume

Premierul australian spune că Musk e un „miliardar arogant” pentru că refuză să dea jos de pe X înregistrările atacului din Sydney

Tesla recheamă aproape 4.000 de mașini Cybertruck din cauza pedalei de accelerație care se poate bloca în timpul mersului

Tesla va cere acţionarilor să restabilească pachetul de compensaţii de peste 55 de miliarde de dolari pentru directorul Elon Musk

Partenerii noștri