Live

Summitul Trump-Putin va avea loc la Helsinki, în data de 16 iulie

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/GettyImages

Summitul între preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin va avea loc la Helsinki, în data de 16 iulie, potrivit New York Times.

Trump a anunţat miercuri că Helsinki, capitala finlandeză este avută în vedere în vederea ţinerii summitului, scrie news.ro.

Diplomaţi de rang înalt ruşi şi americani urmează să se întâlnească pentru a pregăti summitul, a anunţat joi Moscova, scrie The Associated Press.

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov urmează să se întâlnească cu Secretarul de Stat Mike Pompeo în două săptămâni, a anunţat joi adjunctul său Serghei Riabkov, citat de agenţii ruse de ştiri.

Moscova a prezentat deja o propunere cu privire la detaliile reuniunii şi aşteaptă răspunsul Washingtonului, a precizat el.

Trump a declarat miercuri pentru presă că probabil se va întâlni cu Putin în cursul unui turneu în Europa, în iulie.

El a citat Helsinki şi capitala austriacă Viena drept posibile locuri ale întâlnirii şi a precizat că urma să fie ţinut la curent în acest sens de consilierul său pe probleme de securitate naţională John Bolton, care a efectuat miercuri o vizită la Moscova în vederea pregătirii summitului.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Stormy Daniels depune mărturie în procesul cu Trump: „M-a provocat să-l pleznesc la fund”

Mesajul Iuliei Navalnaia, după ce Putin a depus jurământul: „Ţara noastră este condusă de un mincinos, un hoţ, un asasin”

Putin a depus oficial jurământul pentru noul mandat până în 2030. La inaugurare a vorbit despre război: „Împreună vom câștiga”

Josep Borrell se opune participării UE la ceremonia de reînvestire a lui Putin

Partenerii noștri