Live

Video „Incident major” declarat în sudul Angliei după ce o jumătate de milion de oameni s-au îngrămădit pe plaje, în ciuda epidemiei

Data publicării:
Autoritățile locale din Bournemouth au intrat în alertă din cauza îngrămădirii turiștilor pe plaje în plină epidemie de coronavirus. Foto: Captură Twitter

Autoritățile locale din orașul britanic Bournemouth au declarat existența unui „incident major” în oraș după ce o jumătate de milion de oameni s-au înghesuit pe plajele de pe coasta Dorset, fără a respecta nicio regulă de distanțare socială, scrie The Guardian.

Situația se petrece pe fundalul unui val de căldură puternic care lovește sudul Angliei în aceste zile. Autoritățile locale, consiliul în a cărui jurisdicție se află Bournemouth, Christchurch și Poole, a anunțat că va lua măsuri de urgență.

Ministrul Sănătății britanic, Matt Hancock, a declarat în cadrul unei emisiuni radio că ar putea să închidă plajele dacă oamenii nu respectă regulile de distanțare socială. El a mai spus că a fost reticent în a face acest lucru pentru că „oamenii deja au trecut printr-o carantină grea”. El mai spune că dacă numărul de cazuri începe să crească, atunci „va lua măsuri”.

 Parlamentarul pentru circumscripția Bournemouth East, Tobias Ellwood, spune că o jumătate de milion de oameni s-au îngrămădit pe plaje și că situația este atât de îngrijorătoare încât guvernul britanic ar trebui să se implice direct.

„O mulțime de oameni au ales nu doar să fie iresponsabili, dar și periculoși. Ar fi teribil ca Bournemouth să fie locul de unde pleacă un al doilea val de coronavirus în Regatul Unit”, a spus Ellwood.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri