Live

Video Panică la Toronto: Focuri de armă la parada care a adunat 2 milioane de oameni. Mărturia unei românce

Data publicării:

Ceea ce trebuia să fie un moment de sărbătoare s-a transformat într-un coşmar pentru mii de canadieni. Aproape că s-au călcat în picioare după ce în timpul unei petreceri de stradă la Toronto, în mulţime s-au auzit focuri de armă. O româncă a fost prinsă şi ea în iureş şi a povestit pentru Digi24 prin ce a trecut.

Cel puţin patru oameni au fost răniţi după ce mai multe focuri de armă au fost trase spre mulţime. Au urmat momente de panică. Zeci de oameni s-au călcat în picioare în încercarea de a se pune la adăpost.

În momentul incidentului, două milioane de oameni erau pe străzile din Toronto ca să întâmpine echipa locală de baschet, Raptors, noua campioană a NBA. Printre participanţi s-au aflat rapperul Drake şi premierul canadian Justin Trudeau.

Jucătorii au mers prin oraş în două autobuze deschise, într-o paradă în care le-au prezentat trofeul fanilor. La un moment dat, cineva a început să tragă spre mulţime. Se pare că doi bărbați au avut o altercație, unul dintre ei a scos arma și a tras în celălalt, după care a continuat să tragă.

În urma atacului, trei persoane au fost reţinute, iar o a patra este căutată, potrivit presei canadiene.

Bety Blagu, o româncă stabilită în Canada era în piaţă când s-a produs busculada şi a povestit la Digi24 ce s-a întâmplat: „A fost mai mult panică decât pericol. Eram în spate, nu eram în zona în care a avut loc incidentul. Eram în zona spre care a fugit lumea. A fost multă confuzie, pentru că, în afară de zona respectivă, în afară de zona în care s-au întâmplat împușcăturile, nimeni nu știa de ce fuge lumea. Nu s-au auzit împușcăturile în mulțime, nu a urmat niciun fel de strigat de luptă. Publicul era format din părinți și copii. Erau părinți cu cărucioare, cu copii pe umeri și asta cred că a adăugat un pic de panică”. 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Iohannis a discutat cu premierul canadian Justin Trudeau despre NATO

O familie a primit cadavrul unui rus cu plete și plin de tatuaje în locul tatălui mort în Cuba. Apoi situația a devenit și mai bizară

VIDEO. Un tren a luat foc în mers în Canada

„Obișnuiam să trăiesc ca un star rock”. Un escroc a fost condamnat la 10 ani de închisoare după ce a înșelat milioane de oameni

Partenerii noștri