Live

Povestea de film a bărbatului salvat din munți în 1982. Acum poliția a aflat că omorâse atunci 2 femei

Data publicării:
Alan Lee Phillips FOTO: Clear Park county sheriff’s office

Un bărbat a fost acuzat acum că a ucis două femei în 1982, în aceeași noapte în care el a fost salvat de pe un munte înzăpezit din Colorado, în urma unei operațiuni pe care presa vremii a numit-o „miraculoasă”.

Alan Lee Phillips, acum în vârstă de 70 de ani, a fost acuzat de uciderea a două tinere - Annette Schnee, 22 de ani, și Barbara „Bobbi Jo” Oberholtzer, 29 de ani - pe data de 6 ianuarie 1982, lângă orașul Breckenridge, stațiune de schi din Denver, potrivit The Washington Post.

Cele două femei ucise FOTO: RockyMountainColdCase.org

Cele două femei au dispărut în acea noapte, în timp ce făceau separat autostopul pentru a ajunge acasă. Și tot atunci Phillips, pe atunci în vârstă de 30 de ani, a fost salvat dintr-o zonă muntoasă - pasul Guanella - în timpul unei furtuni puternice de zăpadă, după ce, printr-o coincidență ciudată, semnalele SOS pe care el le făcea cu farurile camionului au fost văzute de un polițist aflat într-un avion care tocmai survola zona.

Șeriful a alertat echipajul de zbor, care, mai departe, a transmis un mesaj la sol, iar povestea a fost văzută atunci ca un miracol, fiind relatată pe larg în presa vremii.

Trupul Barbarei Oberholtzer a fost găsit a doua zi, iar cel al Annettei Schnee, șase luni mai târziu. Ambele fuseseră împușcate mortal nu departe de pasul Guanella.

La acel moment nu s-a făcut nicio legătură între cele două evenimente.

Cele două crime au rămas nerezolvate până de curând, când o recentă descoperire în tehnologia ADN a ajutat la spulberarea misterului.

Phillips, mecanic pensionar și tată a trei copii din Colorado, a fost arestat pentru răpire, atac și crimă și va apărea în fața unui judecător pentru o audiere preliminară pe 13 septembrie.

Jeff Oberholtzer, soțul lui Bobbi Jo, a spus că a trăit un coșmar cumplit în cei 40 de ani în care a așteptat să se facă dreptate.

Într-o declarație adresată presei, ambele familii au cerut să li se respecte intimitatea.

Charlie McCormick, în vârstă 81 de ani, detectiv, care a fost angajat de familia lui Schnee în 1989, a declarat: „Nu m-am gândit niciodată că voi trăi ziua asta. A fost un drum lung." McCormick a perceput un onorariu de doar 1 dolar pe an. 

Dave Montoya, fost șef la pompieri în 1982, a condus misiunea de salvare a lui Phillips. I s-a părut „cel mai nebunesc lucru de care am auzit vreodată”, dar a pornit să-l găsească.

Montoya a spus că și-a amintit că bărbatul avea o vânătaie vizibilă pe față, dar i-a spus că și-a provocat-o singur cu ușa camionului său.

 

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Două femei au supraviețuit aceluiași criminal în serie: „Nu m-am rugat să trăiesc, m-am rugat să mor”

Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

Medicul român care și-a ucis amanta în Ungaria va fi adus în România. Dan Stamatiu este condamnat la închisoare pe viață

Un fost ministru din Kazahstan a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit o revoltă uriașă

Partenerii noștri