Povestea de film a bărbatului salvat din munți în 1982. Acum poliția a aflat că omorâse atunci 2 femei

Data publicării:
Alan Lee Phillips
Alan Lee Phillips FOTO: Clear Park county sheriff’s office

Un bărbat a fost acuzat acum că a ucis două femei în 1982, în aceeași noapte în care el a fost salvat de pe un munte înzăpezit din Colorado, în urma unei operațiuni pe care presa vremii a numit-o „miraculoasă”.

Alan Lee Phillips, acum în vârstă de 70 de ani, a fost acuzat de uciderea a două tinere - Annette Schnee, 22 de ani, și Barbara „Bobbi Jo” Oberholtzer, 29 de ani - pe data de 6 ianuarie 1982, lângă orașul Breckenridge, stațiune de schi din Denver, potrivit The Washington Post.

Cele două femei ucise
Cele două femei ucise FOTO: RockyMountainColdCase.org

Cele două femei au dispărut în acea noapte, în timp ce făceau separat autostopul pentru a ajunge acasă. Și tot atunci Phillips, pe atunci în vârstă de 30 de ani, a fost salvat dintr-o zonă muntoasă - pasul Guanella - în timpul unei furtuni puternice de zăpadă, după ce, printr-o coincidență ciudată, semnalele SOS pe care el le făcea cu farurile camionului au fost văzute de un polițist aflat într-un avion care tocmai survola zona.

Șeriful a alertat echipajul de zbor, care, mai departe, a transmis un mesaj la sol, iar povestea a fost văzută atunci ca un miracol, fiind relatată pe larg în presa vremii.

Trupul Barbarei Oberholtzer a fost găsit a doua zi, iar cel al Annettei Schnee, șase luni mai târziu. Ambele fuseseră împușcate mortal nu departe de pasul Guanella.

La acel moment nu s-a făcut nicio legătură între cele două evenimente.

Cele două crime au rămas nerezolvate până de curând, când o recentă descoperire în tehnologia ADN a ajutat la spulberarea misterului.

Phillips, mecanic pensionar și tată a trei copii din Colorado, a fost arestat pentru răpire, atac și crimă și va apărea în fața unui judecător pentru o audiere preliminară pe 13 septembrie.

Jeff Oberholtzer, soțul lui Bobbi Jo, a spus că a trăit un coșmar cumplit în cei 40 de ani în care a așteptat să se facă dreptate.

Într-o declarație adresată presei, ambele familii au cerut să li se respecte intimitatea.

Charlie McCormick, în vârstă 81 de ani, detectiv, care a fost angajat de familia lui Schnee în 1989, a declarat: „Nu m-am gândit niciodată că voi trăi ziua asta. A fost un drum lung." McCormick a perceput un onorariu de doar 1 dolar pe an. 

Dave Montoya, fost șef la pompieri în 1982, a condus misiunea de salvare a lui Phillips. I s-a părut „cel mai nebunesc lucru de care am auzit vreodată”, dar a pornit să-l găsească.

Montoya a spus că și-a amintit că bărbatul avea o vânătaie vizibilă pe față, dar i-a spus că și-a provocat-o singur cu ușa camionului său.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri