Live

Galerie Foto Primele imagini cu puiul de pinguin imperial care a venit pe lume pentru prima dată după 13 ani într-un zoo din California

Data actualizării: Data publicării:
SeaWorld San Diego a anunţat venirea pe lume a unui exemplar de pinguin imperial FOTO: Profimedia Images

SeaWorld San Diego a anunţat venirea pe lume a unui exemplar de pinguin imperial, pentru prima dată în ultimii 13 ani în acest parc tematic din California, Statele Unite.

Puiul a ieşit din ou, cu ajutorul personalului grădinii zoologice, pe 12 septembrie, potrivit SeaWorld San Diego.

„Acesta este cel mai entuziasmant lucru pe care îl vom face pe tot parcursul anului, eventual tot deceniul”, a declarat Justin Brackett, curatorul secţiei dedicate păsărilor de la SeaWorld, într-o înregistrare video distribuită de parcul tematic.

Inclus pe lista speciilor ameninţate cu dispariţia, pinguinul imperial este originar din Antarctica. Un număr de 17 exemplare trăiesc, la minus 5 grade Celsius, într-un habitat din parcul tematic marin şi de la grădina zoologică unde oul a fost depus la 7 iulie, potrivit SeaWorld.

Aproximativ 300 de pinguini din mai multe specii trăiesc în habitatul dedicat lor la grădina zoologică.

Personalul de la SeaWorld este deosebit de mândru de venirea pe lume a exemplarului de pinguin imperial, după cum a declarat Melissa Ramsey, supraveghetoare în cadrul secţiei dedicate păsărilor de la SeaWorld, care a ajutat la eclozarea puiului.

Pinguinul imperial (Aptenodytes forsteri) este cea mai mare dintre toate speciile de pinguini şi poate atinge 1,15 metri înălţime şi până la 45 de kilograme, conform Fondului Mondial pentru Natură (WWF).

Spre deosebire de alte specii care depun mai multe ouă pe an, femela de pinguin imperial produce un singur ou, o dată pe an, a explicat Ramsey într-un interviu telefonic.

În timp ce alţi masculi şi femele de pinguin îşi împart sarcinile pentru incubaţie, femela de pinguin imperial se întoarce de obicei în mare pentru a se hrăni după depunerea oului, lăsând masculul să se ocupe de incubare o perioadă de peste două luni, timp în care acesta nu se hrăneşte. De obicei, pinguinii imperiali formează perechi monogame, potrivit WWF.

Însă, deoarece mama puiului nu a transferat oul tatălui, personalul SeaWorld a luat oul în grijă şi a detectat mişcare şi zgomot în interiorul lui, la 7 septembrie. După ce au trecut 72 de ore fără niciun progres, echipa SeaWorld a perforat cu grijă oul pentru a ajuta puiul să eclozeze în următoarele zile, a spus Ramsey.

Echipa a constatat ulterior că puiul avea o malformaţie la cioc care îi împiedica eclozarea, a declarat Brackett.

SeaWorld invită publicul să contribuie la găsirea unui nume pentru pui, supunând la vot trei variante, prin Instagram sau e-mail: Pearl, Pandora sau Astrid.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros ce mi se întâmplă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Povestea emoționantă a unei cățelușe rătăcite. A fost găsită după 9 luni, la aproape 4.000 de km distanță de casă

O adolescentă din California a fost ucisă tocmai de polițiștii care încercau să o salveze

Patru oameni au fost uciși şi mai mulți au fost răniți în urma unui atac armat în California

Fenomene meteo extreme în SUA: Incendii în Texas și furtuni de zăpadă în California și Nevada

Partenerii noștri