Live

Scandal și proteste după ce un ministru japonez a întârziat 3 minute în Parlament

Data publicării:
Yoshitaka Sakurada a fost ironizat de internuti / FOTO: Facebook

Yoshitaka Sakurada, ministrul japonez pentru Jocurile Olimpice, și-a cerut public scuze, după ce a întârziat trei minute la o întâlnire în Parlament, relatează BBC News.

Parlamentarii opoziției l-au criticat aspru pe Sakurada pentru întârziere, afirmând că lipsa lui de punctualitate arată că nu respectă instituția. Aceștia au boicotat apoi o întâlnire a comitetului pentru buget și au organizat timp de cinci ore un protest.

Întârzierea ministrului vine după o serie de gafe pentru care Sakurada a devenit ținta politicienilor din Opoziție. Săptămâna trecută, el a declarat că se simte dezamăgit pentru că înotătoarea olimpică Rikako Ikee a fost diagnosticată cu leucemie.

„Este o potențială câștigătoare a unei medalii de aur la Jocurile Olipice de la Tokyo, în 2020, este o atletă în care ne puneam mari speranțe. Sunt foarte dezamăgit”, a spus el. Ministrul și-a cerut scuze pentru afirmațiile catalogate drept „insensibile”.

În 2016, ministrul a fost criticat pentru că le-a numit „prostituate profesioniste” pe femeile forțate să întrețină relații sexuale cu soldații japonezi, în timpul războaielor.

Iar anul trecut, Sakurada a declarat că nu a folosit niciodată un computer, deși ocupă și funcția de ministru pentru securitate cibernetică, motiv pentru care Opoziția i-a cerut în repetate rânduri demisia.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cea mai proastă din istorie. E șocantă”. O româncă a fost ”pusă la zid” pentru ce a făcut la Londra

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mister în jurul prăbușirii în Pacific a două elicoptere militare japoneze. 10 nave și 5 avioane caută de 24 de ore membrii echipajelor

Coreea de Nord sfidează în continuare o interdicție ONU și a lansat o rachetă balistică în Marea Japoniei

Un program cu inteligență artificială poate prezice demisiile angajaților. Japonezii spun că l-au creat ca să-i descurajeze să plece

Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbușit în mare. Primele concluzii după ce au fost găsite înregistrările de zbor

Partenerii noștri