Live

Știați că Pământul are două Luni? Chiar NASA a făcut anunțul

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Cine ar fi crezut că Pâmântul poate să ascundă un așa secret în spațiu. Însă este adevărat. Terra are o a doua Lună, un mini-satelit natural, descoperit din întâmplare în 2016 de cei de la NASA cu ajutorul unui telescop folosit la studiul asteroizilor, din Haleakala, Hawaii.

Descoperirea a fost făcută în data de 27 aprilie 2016. Cea de-a doua Lună este un mic asteroid, care a fost botezat HO3. Interesantă este și orbita micului satelit, care o imită pe cea a Pământului. Chiar și așa, mini-Luna este prea mică pentru a putea fi observată cu ochiul liber.

Potrivit NASA, HO3 are 40/100 de metri și orbitează în jurul Pământului de aproximativ 100 de ani. Oamenii de știință spun însă că nu va părăsi Terra prea curând și își va păstra orbita ciudată timp de secole la rând.

Din fericire, HO3 nu reprezintă un pericol pentru Terra. Satelitul nu se apropie niciodată la mai mult de 14,5 milioane de kilometri de planeta noastră.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sonda Voyager 1 a transmis un mesaj de la 24 de miliarde de kilometri de Terra, pentru prima dată după cinci luni

Roșii, mere, portocale și ardei iuți cultivați în spațiu. Cum arată „dieta marțiană” a astronauților NASA

Ce este Hera, prima misiune de apărare planetară a Agenției Spațiale Europene. „Așa am fi putut salva dinozaurii de la dispariție”

Şeful NASA acuză China că foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu: „Sunt foarte, foarte secretoşi”

Partenerii noștri