Live

Țara din Europa care a interzis folosirea telefoanelor inteligente și a tabletelor în școli

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Luni, elevii francezi, la fel ca cei români, se întorc la școală. Tinerii din Franța însă, spre deosebire de cei de la noi, se vor întoarce în bănci fără cea mai de preț posesiune pentru un adolescent - telefonul mobil.

Proiectul de lege de care se vorbea deja de ceva timp a intrat în vigoare luni. Astfel, elevii de până la 15 ani au interzis la folosirea mobilelor și tabletelor în interiorul instituțiilor de învățământ. Dacă totuși își iau dispozitivele inteligente cu ei la școală, acestea trebuie închise până la plecarea de la ore, scrie washingtonpost.com.

Oficialii francezi care au susținut legea au promovat-o ca pe o metodă de a-i feri pe copii de pericolele tehnologiei, inclusiv dependența de smartphone-uri.

Legea propune însă și excepții: dispozitivele pot fi folosite ca instrumente educative, în activități extracurriculare și de către copiii cu dizabilități. Liceele, în schimb, sunt libere să aleagă reguli mai puțin stricte.

Chiar și înainte de intrarea în vigoare a legii, elevii francezi nu aveau voie să folosească mobilele în timpul orelor.

În timpul campaniei electorale din 2017, Emmanuel Macron a promis o legislație care să interzică total folosirea dispozitivelor inteligente în instituțiile de învățământ.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Experți din Franța: Copiilor sub 11 ani ar trebui să le fie interzis să aibă un telefon mobil, cei sub 13 ani fără acces la internet

Mamele minore care au minim 16 ani pot primi alocația pentru copil și pot decide pentru ele în relația cu statul - proiect adoptat

Țările G7 s-au angajat să-și închidă centralele pe cărbune până în 2035

Înainte să-și viziteze aliații din Serbia și Ungaria, dictatorul chinez se va întâlni cu Macron și Von der Leyen la Paris

Partenerii noștri