Live

Un bărbat a descoperit acum că, toată iarna, cinci urși au hibernat sub casa lui

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Getty Images

Un bărbat din SUA și-a dat seama abia acum, odată cu venirea primăverii, că cinci urși au hibernat sub casa lui toată iarna.

Bărbatul, care a închiriat o casă în South Lake Tahoe, a spus că, din când în când, a mai auzit sunete ciudate, asemănătoare unui sforăit, venind dinspre podeaua de lemn a casei, însă nu s-a panicat și nici nu s-a gândit că un animal sălbatic și-a făcut culcuș în casa lui. Însă, în această săptămână, sunetele s-au intensificat și au devenit mai clare și mai dese. Bărbatul a recunoscut mormăitul unui urs și a sesizat o organizație de protecție a urșilor, relatează CNN.

O echipă a venit să verifice casa și a descoperit sub ea nu mai puțin de 5 urși negri, o mamă și patru pui.

Directorul executiv al BEAR League, Ann Bryant, a declarat pentru CNN că, cel mai probabil, urșii au hibernat sub casă de la începutul lunii decembrie.

Zgomotele pe care le-a auzit chiriașul erau probabil cele scoase în timpul alăptării. „Acești urși nu hibernează profund, ei intră într-un fel de stare de veghe”, a mai spus ea.

Atunci când echipa a descoperi urșii, mama își pregătea puii pentru ieșirea din hibernare. De altfel, ursoaica a ieșit de sub casă chiar atunci, și-a chemat puii și au plecat cu toții spre pădure.

 

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Grindeanu anunță că Centura Timișoarei va fi dată în circulație în iulie. Ce spune despre „celebra autostradă pentru urși”

Cătălin Drulă îi răspunde lui Grindeanu: „Da, am primit 500 de euro de urs de la domnul George Soros”

Grindeanu spune că USR a “cărat urși prin păduri” să blocheze A1 Margina-Holdea. Despre Drulă: Nu a facut 1 km de autostradă

Imagini rare cu o familie de urși din Suceava. Cum reacţionează o ursoaică cu trei pui când vede un pădurar

Partenerii noștri