Live

Bărbatul care s-a baricadat într-o bancă din Kiev cu un rucsac în care susținea că are o bombă a fost capturat

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Un bărbat care susţine că are o bombă în rucsac s-a baricadat luni într-o bancă din capitala ucraineană Kiev, împreună cu directoarea sucursalei, scrie Agerpres, citând surse oficiale.

ACTUALIZARE: Bărbatul a fost reținut, iar directoarea băncii a fost eliberată teafără şi nevătămată.

Bărbatul care a comis atacul este un cetăţean de 32 de ani din Uzbekistan.

Potrivit conturilor sale de pe reţelele sociale, este o persoană dezechilibrată mintal, susțin autoritățile de la Kiev.

Bărbatul a cerut să acorde interviuri jurnaliştilor. Poliţia le-a permis mai multor reporteri să vorbească cu atacatorul înainte de a pătrunde în clădire.

Într-o transmisie în direct pe canalul 112.ua, bărbatul a spus că este un spirit sfânt şi a criticat autorităţile, afirmând că preşedintele Volodimir Zelenski nu şi-a respectat promisiunile.

„Teroristul a fost capturat în viaţă. Explozia nu s-a produs. Experţii în explozibili lucrează la faţa locului”, a precizat viceministrul de interne, Anton Gheraşcenko.


Știrea inițială

Potrivit viceministrului de interne, Anton Gheraşcenko, luni la prânz poliţia a fost anunţată de Universal Bank cu privire la venirea unui bărbat de circa 35 de ani, care susţinea că are asupra lui un dispozitiv exploziv.

Bărbatul a cerut angajaţilor băncii să sune la poliţie. Apoi, bărbatul le-a permis angajaţilor să plece, în timp ce directoarea sucursalei ''a rămas în interiorul băncii de bunăvoie'', a scris Gheraşcenko pe contul său de Facebook. El a adăugat că autorităţile ucrainene ''au început să negocieze cu teroristul''.

La 21 iulie, un bărbat înarmat a sechestrat un autobuz cu 13 pasageri în oraşul Luţk, din nord-vestul Ucrainei. După negocieri-maraton care au durat aproape 12 ore, individul a eliberat ostaticii şi a fost reţinut de forţele de ordine.

Citește și: Situație uluitoare în Ucraina: Bărbatul care a luat ostatic un poliţist a fost ucis după o nouă luare de ostatici

Editor: Cristina Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Jens Stoltenberg, vizită neanunțată la Kiev. Șeful NATO i-a promis lui Zelenski că livrările de arme către Ucraina vor crește

Primarul Kievului cere aliaților Ucrainei ajutoare militare de urgență: „Vă apărăm și pe voi. Acesta nu e război, e terorism”

Atac masiv al rușilor cu drone și rachete hipersonice în Ucraina. Centrala Trypilska, de lângă Kiev, a fost complet distrusă

Cum arată Kievul la o zi după ce rușii au bombardat orașul cu rachete hipersonice. Clădirea Academiei de Arte a fost distrusă

Partenerii noștri