Situație uluitoare în Ucraina: Bărbatul care a luat ostatic un poliţist a fost ucis după o nouă luare de ostatici

Data publicării:
6292301 22.07.2020 In this handout photo released by the Ministry of internal Affairs of Ukraine, a picture shows terrorist's weapons after police freed all hostages from a bus and arrested the armed man who held them for over 12 hours, in the city of Lutsk, Ukraine. Editorial use only, no archive, no commercial use. Ministry of internal Affairs of Ukraine,Image: 545951974, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Foto: Profimedia

Bărbatul care a luat ostatic un ofiţer de poliţie săptămâna trecută în Ucraina şi apoi a reuşit să fugă a fost ucis de forţele speciale sâmbătă dimineaţa, în centrul ţării, după o nouă luare de ostatici, a anunţat un înalt oficial guvernamental citat de Reuters, relatează Agerpres.

Bărbatul identificat ca Roman Skripnik a fost localizat de poliţişti la primele ore ale zilei într-o casă nelocuită de lângă oraşul Poltava, a precizat viceministrul de interne Anton Gheraşcenko.

Skripnik „a ameninţat cu o grenadă şi a luat ostatic un poliţist. Criminalul a fost ucis de forţele speciale cu un tir bine ţintit”, a scris Gheraşcenko pe Facebook.

Ostaticul a avut la dispoziţie doar câteva secunde pentru a se îndepărta de explozia grenadei, dar a scăpat nevătămat, a mai adăugat acesta, fără a da alte detalii.

Poliţia a confirmat uciderea atacatorului fără a confirma că este vorba de Skripnik.

Gheraşcenko a afirmat că este vorba de acelaşi Skripnik care a luat ostatic un ofiţer de poliţie la 23 iulie în oraşul Poltava şi a fugit cu o maşină, abandonând apoi atât ostaticul cât şi maşina într-o pădure.

Mai devreme în iulie, un alt bărbat înarmat a luat ostatici 13 oameni într-un autobuz în oraşul Luţk. Acea luare de ostatici s-a încheiat după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit la telefon cu atacatorul şi a dat curs uneia dintre revendicările acestuia de a posta pe reţelele sociale un documentar care pleda pentru drepturile animalelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri