Live

Galerie Foto Un border collie și-a salvat stăpânul rănit grav în timpul unei drumeții în California

Data actualizării: Data publicării:
Sursa foto: Nevada County Sheriff's Search & Rescue

Un border collie este comparat cu faimosul câine "Lassie" după ce a ghidat echipele de salvare către stâpânul lui care se accidentase într-o pădure din California, informează CNN.

Stăpânul lui Saul, un bărbat de 53 de ani, se afla într-o drumeție în Comitatul Nevada din California în data de 12 iulie, când a alunecat și a căzut peste 20 de metri, rănindu-se grav, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a serviciilor de salvare locale.

Abia a doua zi bărbatul a reușit să se deplaseze într-o zonă unde a avut semnal la telefonul mobil și a sunat după ajutor. În urma căzăturii, bărbatul a suferit o fractură de șold și mai multe coaste rupte. O echipă de salvare formată din 25 de oameni a pornit în căutarea lui.

În ce operațiunea de căutare era în desfășurare, Saul a fugit de lângă stăpânul său și la o distanță de 200 de metri a găsit doi salvatori pe care i-a ghidat înapoi către bărbatul de 53 de ani.

"Prima dată nu am crezut, pentru că parea să fie o scenă dintr-un film", a declarat sergentul Dennis Haack, de la biroul șerifului din Comitatul Nevada, pentru postul local KCRA. "Când s-au întors și ne-au povestit totul detaliat, a devenit clar că Saul i-a dus pe salvatori direct la victimă".

Apelul bărbatului a venit pe 13 iulie, iar Haack spune că, datorită lui Saul, salvatorii au reușit să găsească victima până la ora 7 seara în aceeași zi.

"Saul sărea pe loc și se învârtea în cerc", spune Haack, citat de KCRA. "I-a condus direct la victimă".

Salvatorii l-au scos pe bărbat din pădure și el a fost preluat de un elicopter care l-a transportat la spital.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fenomene meteo extreme în SUA: Incendii în Texas și furtuni de zăpadă în California și Nevada

Republicana Nikki Haley rămâne în cursa cu Trump și după înfrângerea rușinoasă din Nevada, unde a fost învinsă de opțiunea „Nimeni”

Un român a câștigat "America's Got Talent 2023" și premiul de un milion de dolari cu un moment de dresaj canin

Cum se vede din satelit exodul din deșertul Nevada. Zeci de mii de oameni blocați în noroi la festivalul Burning Man se întorc acasă

Partenerii noștri