Live

Un intrus a vărsat intenționat 60.000 de litri de vin în valoare de 2,5 milioane de euro la o cramă din Spania

Data actualizării: Data publicării:
Intrusul a deschis cinci rezervoare, deși doar trei erau pline cu vin. Sursa foto: captură video facebook

O cramă spaniolă a suferit pierderi de peste 2,5 milioane de euro după ce un intrus neidentificat a vărsat în mod deliberat 60.000 de litri de vin, notează BBC.

Un reprezentant al cramei Cepa 21 a declarat că vinul vărsat provine din două dintre cele mai scumpe soiuri ale cramei, Horcajo și Malabrigo.

El a spus că incidentul a avut loc în jurul orei 03:30, ora locală (02:30 GMT), duminică și că intrusul era probabil familiarizat cu terenul cramei. Poliția investighează cazul.

În imaginile CCTV, o persoană cu capul acoperit poate fi văzută mișcându-se între rezervoare și deschizându-le rapid, cauzând revărsarea conținutului lor pe podea.

Reprezentantul Cepa 21 a declarat pentru BBC că a fost „foarte greu de deschis tancurile”, care includ un mecanism de securitate, care nu poate fi accesat fără cunoștințe prealabile. Prin urmare, a spus el, s-ar putea presupune că intrusul „este obișnuit să deschidă aceste rezervoare și este familiarizat cu acest tip de utilaje”.

El a adăugat: „Această persoană se mișca foarte cursiv [pe terenul cramei], chiar dacă era întuneric și nu era lumină. Aceasta trebuie să fie o persoană care cunoaște bine terenul”.

Dar el a spus că este prea devreme pentru a specula cu privire la identitatea intrusului și a spus că nu există motive pentru a suspecta actualii sau foștii angajați în acest stadiu al investigației.

Intrusul a deschis cinci rezervoare, deși doar trei erau pline cu vin.

Cepa 21 este situat în Castrillo de Duero, un mic sat din nord-vestul Spaniei.

Vinul Horcajo se vinde cu amănuntul la aproximativ 80 de lire sterline o sticlă în Marea Britanie, în timp ce Malabrigo se vinde cu 35 de lire sterline.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros ce mi se întâmplă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum alegem vinul pentru masa de Paște, cu un campion mondial la degustare în orb. Valentin Ceafalău: „Vinul să nu domine preparatul”

Metoda „Accidentul” face ravagii în Spania. Peste 100 de persoane au fost arestate pentru înşelăciune pe WhatsApp

Pedro Sanchez a decis să nu demisioneze. Zeci de mii de spanioli i-au cerut, în stradă, să nu plece din funcția de prim-ministru

Mii de susținători ai premierului spaniol Pedro Sanchez au venit la Madrid să îi ceară să nu demisioneze

Partenerii noștri