Un intrus a vărsat intenționat 60.000 de litri de vin în valoare de 2,5 milioane de euro la o cramă din Spania

Data actualizării: Data publicării:
cramă spania intrus varsă vin
Intrusul a deschis cinci rezervoare, deși doar trei erau pline cu vin. Sursa foto: captură video facebook

O cramă spaniolă a suferit pierderi de peste 2,5 milioane de euro după ce un intrus neidentificat a vărsat în mod deliberat 60.000 de litri de vin, notează BBC.

Un reprezentant al cramei Cepa 21 a declarat că vinul vărsat provine din două dintre cele mai scumpe soiuri ale cramei, Horcajo și Malabrigo.

El a spus că incidentul a avut loc în jurul orei 03:30, ora locală (02:30 GMT), duminică și că intrusul era probabil familiarizat cu terenul cramei. Poliția investighează cazul.

În imaginile CCTV, o persoană cu capul acoperit poate fi văzută mișcându-se între rezervoare și deschizându-le rapid, cauzând revărsarea conținutului lor pe podea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Reprezentantul Cepa 21 a declarat pentru BBC că a fost „foarte greu de deschis tancurile”, care includ un mecanism de securitate, care nu poate fi accesat fără cunoștințe prealabile. Prin urmare, a spus el, s-ar putea presupune că intrusul „este obișnuit să deschidă aceste rezervoare și este familiarizat cu acest tip de utilaje”.

El a adăugat: „Această persoană se mișca foarte cursiv [pe terenul cramei], chiar dacă era întuneric și nu era lumină. Aceasta trebuie să fie o persoană care cunoaște bine terenul”.

Dar el a spus că este prea devreme pentru a specula cu privire la identitatea intrusului și a spus că nu există motive pentru a suspecta actualii sau foștii angajați în acest stadiu al investigației.

Intrusul a deschis cinci rezervoare, deși doar trei erau pline cu vin.

Cepa 21 este situat în Castrillo de Duero, un mic sat din nord-vestul Spaniei.

Vinul Horcajo se vinde cu amănuntul la aproximativ 80 de lire sterline o sticlă în Marea Britanie, în timp ce Malabrigo se vinde cu 35 de lire sterline.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri