Live

Un medic chinez recomandă măsuri suplimentare: Pacienţii care s-au recuperat după coronavirus sunt în continuare în pericol

Data publicării:
Foto: GettyImages

Pacienţii vindecaţi sunt încă în pericol de reinfectare cu noul coronavirus (2019-nCoV) şi ar trebui să ia măsuri suplimentare de protecţie, a atras atenţia vineri un specialist chinez în boli respiratorii, citat de Xinhua, informează Agerpres.

''De obicei, după o infecţie cu virus sunt produşi anumiţi anticorpi, ceea ce va avea un efect protector asupra organismului uman. Cu toate acestea, este posibil ca unii anticorpi să nu dureze atât de mult", a declarat Zhan Qingyuan, medic la Spitalul de Prietenie China-Japonia, în cadrul unei conferinţe de presă zilnică susţinută de Comisia Naţională de Sănătate (NHC).

Până joi seară, 171 de persoane din China au fost externate după recuperare, potrivit NHC.

Zhan a solicitat pacienţilor care s-au recuperat să ia măsuri suplimentare pentru întărirea sistemului imunitar, sugerându-le să înceapă un program de exerciţii fizice uşoare, efectuate acasă. ''De asemenea, ar trebui să acordăm atenţie consilierii psihologice şi recuperării, deoarece unii pacienţi pot suferi de depresie după boală. Dacă este necesar, sugerăm vizitarea unor clinici psihologice'', a adăugat Zhan.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Mădălina Ghenea a făcut anunțul, după ce a fost văzută de mai multe ori în compania aceluiași bărbat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Franța a criticat relația comercială cu China chiar în timpul vizitei dictatorului Xi Jinping: „Suntem departe de echilibru”

Xi Jinping e în Europa pentru prima oară după cinci ani și s-a întâlnit la Palatul Élysée cu Macron și șefa UE. Mizele acestei vizite

„Europa nu poate accepta astfel de practici”. Ursula von der Leyen a anunțat ce-i va cere președintelui chinez Xi Jiping

Dictatorul chinez, Xi Jinping, a fost primit la Paris de un protest al tibetanilor: „Ți-a trecut timpul, nu totalitarismului chinezesc”

Partenerii noștri