Live

Un vaccin european anti-COVID bazat pe proteine intră în etapa de testare pe oameni

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Getty Images

GlaxoSmithKline şi Sanofi vor începe să testeze pe oameni pentru prima dată vaccinul anti-COVID bazat pe proteine, în urma rezultatelor promiţătoare din studiile anterioare.

Vaccinul dezvoltat de GSK, cu sediul la Londra, şi Sanofi, cu sediul la Paris, combină tehnologia existentă utilizată de Sanofi pentru vaccinul împotriva gripei, împreună cu un supliment de la GSK, cunoscut sub numele de adjuvant, care poate fi amestecat cu un vaccin pentru a declanşa un reacţie imună mai puternică, potrivit Mediafax.

Companiile au declarat că studiul clinic, care implică 440 de adulţi sănătoşi din SUA, a fost conceput pentru a evalua siguranţa şi răspunsul imun al vaccinului şi se speră că primele rezultate vor fi disponibile în decembrie 2020.

Dacă rezultatele sunt pozitive va urma o nouă etapă de testare la scară mai largă, iar aprobarea sa ar putea avea loc în prima jumătate a anului 2021.

Combinate, cele două firme farmaceutice au cea mai mare capacitate de fabricare a vaccinurilor din lume şi extind producţia pentru a viza producerea a 1 miliard de doze în 2021.

Începutul unui studiu clinic a fost un „pas important” către un potenţial vaccin care ar putea ajuta la înfrângerea COVD-19, a declarat Thomas Triomphe, şeful global al Sanofi Pasteur.

„Echipele şi partenerii noştri dedicaţi continuă să lucreze 24 de ore pe zi, deoarece ne propunem să oferim primele rezultate la începutul lunii decembrie”, a adăugat el.

Editor web: Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros ce mi se întâmplă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri