Live

VIDEO. Bolovani imenși căzuți de pe munte în India, nouă turiști și-au pierdut viața

Data publicării:
Bolovanii căzuți de pe versanți au lovit o mașină, omorând nouă turiști. Sursă foto: captură video

Nouă turiști au murit duminică în nordul Indiei, după ce mașina în care se aflau a fost lovită de bolovani căzuți de pe versanți. Alți trei au fost răniți în timpul incidentului care s-a petrecut în statul Himachal Pradesh, potrivit BBC.

Pe rețelele sociale au apărut imagini video dramatice, în care se văd bucăți mari de piatră rostogolindu-se pe o pantă abruptă și distrugând mașini parcate și un pod. 

Premierul indian Narendra Modi a transmis "sincere condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața". El a adăugat că cei afectați de căderea de pietre vor primi ajutoare de la guvern.

Printre cei uciși se numără turiști veniți din capitala Delhi să viziteze un sat turistic popular, Chitkul, mai scrie BBC, citând publicația Hindustan Times.

Nu se știe care este cauza căderii de pietre, dar anterior au fost emise avertizări privind posibile alunecări de teren, în perspectiva ploilor abundente care se anunță. 

Mai multe zone din India au fost afectate de alunecări de teren și inundații provocate de ploile puternice, țara traversând sezonul musonilor, care dureazp din iunie până în septembrie în fiecare an.

Cel puțin 136 de oameni au murit în statul Maharashtra din vestul Indiei, după ce ploile au inundat sute de sate, au distrus case și au lăsat oameni izolați.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Stradă surpată în Cluj-Napoca. Oamenii acuză autoritățile: E șocantă lipsa de reacție. Nu vine niciun profesionist

Stradă afectată de o alunecare de teren în Cluj-Napoca

S-au deschis secțiile de votare în India. Aproape 1 miliard de oameni sunt așteptați la urne în cele 6 săptămâni de alegeri generale

Bani, droguri, alcool și bijuterii date ca mită electorală. Captură record confiscată înainte de alegerile parlamentare din India

Partenerii noștri