Live

VIDEO. Moment stânjenitor la summitul G20 pentru prințul saudit, ignorat de toți liderii lumii

Data actualizării: Data publicării:

Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, a fost ignorat de liderii lumii, la fotografia oficială făcută la summitul G20 din Argentina, scrie The Guardian. 

Dacă mai înainte bătuse palma cu președintele rus Vladimir Putin, singurul care a schimbat câteva cuvinte cu liderul saudit, la fotografia de grup MBS a rămas izolat într-un colț, iar camerele de filmare au surprins momentul stânjenitor.

La final, prințul saudit a plecat repede de pe scenă, fără să schimbe un cuvânt cu ceilalți lideri ai lumii. Prezența lui MBS la summitul din Argentina a fost îndelung criticată, din cauza suspiciunilor tot mai mari că acesta a comandat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, la începutul lunii octombrie, în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

În urmă cu trei zile, un raport al CIA citat de Wall Street Journal a arătat că prinţul Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite i-ar fi trimis cel puţin 11 mesaje celui mai apropiat consilier, cel care ar fi supervizat echipa care l-a asasinat pe jurnalistul Jamal Khashoggi, cu câteva ore înainte şi după moartea acestuia.

Wall Street Journal a informat că a analizat părţi ale unui raport al CIA, care include interceptări electronice şi alte informaţii.

Conform raportului, CIA poate spune cu o siguranţă „medie spre mare” că prinţul Mohammed l-a vizat personal pe Khashoggi, „ordonând probabil uciderea sa”.

Citește și ”Ce suntem obligați să facem pentru următorul veac românesc”

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Potop în Arabia Saudită. Școlile au fost închise, oamenii au fost avertizați că vor fi inundații. Imagini cu mașini luate de ape

Arabia Saudită are nevoie de 500 de miliarde de dolari pentru megaproiectul „orașului viitorului” și încearcă să-i obțină din China

Antony Blinken merge în Arabia Saudită pentru discuții privind încheierea unui armistițiu în Gaza

Gigantul petrolier saudit Aramco devine „partener mondial major” al FIFA

Partenerii noștri