Live

Vladimir Putin l-a invitat pe Kim Jong-un să viziteze Rusia. Ce i-a scris liderul rus în scrisoarea pe care i-a trimis-o ieri

Data publicării:
Foto: Guliver/GettyImages

Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a trimis o invitaţie oficială liderului nord-coreean, Kim Jong-un, pentru a vizita Rusia, conform consilierului de la Kremlin, Yuri Ushakov, scrie news.ro, care citează Reuters.

El a precizat că nu există alte planuri mai detaliate privind o întâlnire a celor doi lideri.

Conform agenţiei de stat nord-coreene KCNA, Putin i-ar fi trimis duminică lui Kim o scrisoare de felicitare pentru a marca aniversarea de 70 de ani de la crearea Coreei de Nord.

„Vă rog să acceptaţi sincerele mele felicitări cu ocazia aniversării a 70 de ani de la crearea Coreei de Nord şi remarc cu plăcere relaţiile de prietenie care există între Rusia şi Coreea de Nord”, a afirmat Putin în scrisoare.

Conform KCNA, Putin şi-a exprimat încrederea că Moscova şi Phenianul „vor asigura dezvoltarea unui dialog bilateral şi a unei cooperări constructive în diverse domenii.”

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Paleologu: Regimul Putin s-a transformat într-o sectă apocaliptică cu viziuni delirante. E un caz exemplar de patologie a puterii

Premierul Estoniei: Putin încearcă să transforme în armă amenințarea migrației în masă, pentru a diviza Europa

Ungaria a respins rezoluția Consiliului Europei care sprijină formula de pace a Ucrainei: „Avem nevoie de negocieri de pace reale”

Rusia acuză Marea Britanie că e un „participant de facto” în războiul din Ucraina

Partenerii noștri