Live

Zeci de morți în ziua votului decisiv din Pakistan. Un terorist s-a detonat în secția de votare

Data publicării:

Cel puţin 28 de persoane au fost ucise şi alte 35 rănite de un atacator sinucigaş care şi-a detonat încărcătura explozivă miercuri dimineaţa, în apropierea unei secţii de votare din Quetta, în sud-vestul Pakistanului, în timp ce pakistanezii votează în alegeri legislative, relatează AFP, citat de News.ro. 

Kamikazele ”a încercat să intre în secţia de votare, iar când poliţia a încercat să-l oprească, s-a detonat”, a declarat pentru AFP un reprezentant al administraţiei locale, Hashim Ghilzai.

Bilanţul a fost confirmat de alt reprezentant local.

Atentatul, care nu a ost revendicat imediat, a fost comis în timp ce un scrutin tensionat se desfăşoară în ţară în vederea alegerii viitorului Parlament.

El a fost precedat, miercuri, de un atac cu o grenadă într-o secţie de votare în districtul Khuzdar, tot în Balucistan, în care a fost ucis un poliţist, iar alţi trei au fost răniţi.

Quetta este capitala provinciei Balucistan - cea mai săracă şi mai instabilă din ţară. Atentate au loc foarte frecvent în această provincie.

Provincia a fost deja îndoliată la jumătatea lui iulie în alt atentat sinucigaş, soldat cu 153 de morţi, la o reuniune electorală, la Mastung, la aproximativ 40 de kilometri de Quetta. Gruparea Statul Islamic (SI) a revendicat atentatul.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un student din Pakistan a fost condamnat la moarte din cauza unor mesaje pe WhatsApp

Un șobolan a ținut la sol un avion Airbus timp de 3 zile. Mai multe zboruri au fost întârziate

O femeie a fost la un pas să fie linșată din cauza imprimeului de pe rochie. Ce i-a înfuriat pe oamenii care au văzut-o

Gruparea Stat Islamic a revendicat atacurile produse la birouri electorale în Pakistan, cu o zi înainte de alegerile legislative

Partenerii noștri