Gruparea Stat Islamic a revendicat atacurile produse la birouri electorale în Pakistan, cu o zi înainte de alegerile legislative

Data publicării:
locul unei explozii in pakistan
Zeci de morți și de răniți în explozii produse la birouri electorale în Pakistan. FOTO: Profimedia Images

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat miercuri cele două explozii care au avut loc în provincia pakistaneză Balocistan (sud-vest), în ajunul alegerilor legislative şi provinciale, relatează AFP.

Luptătorii SI au "detonat o motocicletă" plină cu explozibili "în cursul unui miting electoral" în districtul Pishin, la aproximativ 50 de kilometri nord Quetta, capitala Balocistanului, a declarat grupul într-un comunicat publicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram și citat de Agerpres.

Două explozii au avut loc miercuri în Pakistan în apropierea birourilor unor candidaţi în provincia sud-vestică Balocistan, omorând 22 persoane şi făcând să crească îngrijorările legate de securitate în ajunul alegerilor legislative, notează Reuters.

Pakistanezii vor vota joi pe un fond de înmulţire a atacurilor insurgenţilor şi după încarcerarea lui Imran Khan, câştigătorul scrutinului precedent, politician care domină atenţia publică în pofida crizei economice şi a altor probleme cu care se confruntă ţara.

Primul atac, în care au murit 12 persoane, s-a produs la biroul unui candidat independent din districtul Pishin. A doua explozie a avut loc la Qilla Saifullah, un oraş de lângă frontiera afgană, în apropierea sediului partidului religios Jamiat Ulema Islam (JUI), care a mai fost ţinta unor atacuri ale insurgenţilor.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri