Live

Video&Foto Musk s-a dus cu copilul în brațe la discuțiile cu Erdogan despre Tesla și rețeaua Starlink

Data publicării:
Musk s-a dus cu copilul în brațe la discuțiile cu Erdogan despre Tesla și rețeaua Starlink. FOTO: Profimedia Images

Elon Musk și-a luat fiul cu el la discuțiile cu președintele Turciei, Recep Erdogan. Întâlnirea inedită a avut înaintea Adunării Generale ONU, care se desfășoară în această săptămână la New York. Erdogan l-a încurajat pe Musk să construiască următoarea uzină Tesla în Turcia.

Întâlnirea a avut loc duminică la Turkish House, un zgârie nori amplasat în apropiere de sediul ONU din New York, precizează agenţia de presă Anadolu.

Musk a venit cu băiatul în brațe la discuțiile cu președintele Turciei. Fan declarat al fotbalului, liderul de la Ankara a venit și cu un cadou: i-a oferit o minge fiului lui Musk.

Dincolo de aspectul inedit al întâlnirii, cei doi au discutat despre una dintre marile dorințe ale lui Erdogan: deschiderea unei fabrici Tesla în Turcia.

De asemenea, Erdogan a mai spus că Turcia este deschisă la cooperare în domenii precum inteligenţa artificială şi Starlink, reţeaua de sateliţi de comunicaţii a companiei SpaceX, deţinută tot de Musk. Acesta din urmă a spus că SpaceX vrea să lucreze cu autorităţile turceşti pentru a obţine autorizaţiile necesare astfel încât să ofere servicii de comunicaţii prin satelit Starlink în Turcia.

În prezent, Tesla are şase uzine şi construieşte a şaptea uzină în statul Nuevo Leon din nordul Mexicului, în cadrul unui plan destinat extinderii operaţiunilor sale mondiale. În luna mai, Musk a anunţat că este foarte probabil ca Tesla să aleagă până la finele anului o locaţie pentru o nouă uzină iar luna trecută Tesla şi-a exprimat interesul pentru a construi o uzină în India unde să producă vehicule electrice ieftine.

De la începutul anului şi până în prezent, acţiunile Tesla au înregistrat o creştere de 123% iar zilele trecute firma a anunţat că a produs automobilul cu numărul cinci milioane. 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Furtuna solară a perturbat sateliții Starlink. Anunțul făcut de Elon Musk

Sute de protestatari au încercat să intre în fabrica Tesla de lângă Berlin. Mai multe persoane au fost arestate

Eșec pentru Elon Musk. Primul cip Neuralink implantat a început să se desprindă de creierul pacientului

Programul zilnic al lui Elon Musk: mănâncă o gogoașă în fiecare dimineață și se culcă la 3. Cum își împarte timpul și ce obiceiuri are

Partenerii noștri