Live

NASA, tribut pentru Stephen Hawking

Data actualizării: Data publicării:

Astronauți, oameni de știință și celebrități din lumea întreagă au reacționat pe rețelele de socializare la aflarea veștii morții lui Stephen Hawking, însă cel mai emoționant mesaj vine de la NASA. Fizicianul a decedat miercuri dimineață la locuința sa din Cambridge, la vârsta de 76 de ani.

Unul dintre visurile Stephen Hawking a fost să ajungă în spațiu, însă acest lucru nu a fost posibil așa că NASA a ținut să-l omagieze publicând un videoclip în care fizicianul vorbește despre cum a trăit un zbor de test. „În 2007 am fost suficient de norocos să experimentez microgravitația în cadrul unui zbor în condiții de gravitate zero. Pentru mine asta a însemnat libertate totală. Cei care mă cunosc foarte bine spun că zâmbetul meu a fost cel mai mare pe care l-au văzut vreodată, am fost Superman pentru acele câteva minute”, spunea Hawking.

NASA scrie pe Twitter că „teoriile lui Stephen Hawking au deblocat universul posibilităților pe care noi și lumea le explorăm”. „Continuă să zbori ca Superman în microgravitație”, încheie Agenția Spațială Americană.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sonda Voyager 1 a transmis un mesaj de la 24 de miliarde de kilometri de Terra, pentru prima dată după cinci luni

Roșii, mere, portocale și ardei iuți cultivați în spațiu. Cum arată „dieta marțiană” a astronauților NASA

Ce este Hera, prima misiune de apărare planetară a Agenției Spațiale Europene. „Așa am fi putut salva dinozaurii de la dispariție”

Şeful NASA acuză China că foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu: „Sunt foarte, foarte secretoşi”

Partenerii noștri