Live

Numărul morților din masacrul de la Shakahola, oamenii care se înfometau pentru a-l întâlni pe Iisus, a crescut la peste 300

Data actualizării: Data publicării:
Numărul morților din masacrul de la Shakahola, oamenii care se înfometau pentru a-l întâlni pe Iisus, a ajuns la peste 300. Foto: Profimedia

Bilanţul „masacrului de la Shakahola”, după numele unei păduri din Kenya unde trăia o sectă evanghelică ce credea că postul negru le va aduce credincioşilor o întâlnire cu Iisus după sfârşitul lumii, se ridică în prezent la 303 morţi, după descoperirea a încă 19 cadavre, a anunţat un responsabil regional.

Pastorul autoproclamat al acestei secte, Paul Nthenge Mackenzie, se află în închisoare de la 14 aprilie şi va fi judecat pentru „terorism” în acest caz care a zguduit această ţară foarte religioasă din Africa de Est.

La două luni după descoperirea primelor victime pe 13 aprilie, căutările de gropi comune sunt încă în curs pe suprafaţa de aproape 15 hectare a zonei forestiere situate nu departe de oraşul de coastă Malindi.

„Numărul de morţi a crescut acum la 303 după exhumarea a 19 cadavre”, a declarat marţi prefectul regiunii de coastă, Rhoda Onyancha, citat de AFP și Agerpres. Poliţia estimează că majoritatea trupurilor exhumate până în prezent sunt ale adepţilor Bisericii internaţionale a Bunei Vestiri, înfiinţată de Paul Nthenge Mackenzie, care propovăduia postul până la moarte pentru a-l întâlni pe Iisus.

Autopsiile au ajuns la concluzia că majoritatea victimelor au murit de foame, cel mai probabil după ce i-au urmat învăţăturile.

Anumite victime, între care copii, au fost totuşi strangulate, bătute sau sufocate, potrivit acestor autopsii.

Cel puţin 35 de persoane suspectate de implicare au fost arestate, potrivit poliţiei.

Masacrul a provocat un val de emoţie în Kenya şi a adus autorităţile sub focul criticilor pentru că nu au încercat să împiedice acţiunile pastorului Mackenzie, arestat totuşi în mai multe rânduri pentru predicile extreme şi care avansau public date pentru venirea sfârşitului lumii, moment declanşator al postului sinucigaş.

De asemenea, cazul a redeschis dezbaterea privind reglementarea cultelor în această ţară majoritar creştină care numără nu mai puţin de 4.000 de „biserici”, potrivit datelor oficiale.

Preşedintele William Ruto a creat un grup de lucru însărcinat cu „examinarea cadrului legal care reglementează existenţa organizaţiile religioase”.

Ministrul de interne din Kenya a anunţat săptămâna trecută că pădurea Shakahola va fi transformată într-un „loc al memoriei”.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Plin de ciudați”. ”Cea mai frumoasă sportivă din România” a dezvăluit ce-a pățit, ani de zile la rândul, pe internet

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cel putin 42 de oameni au murit în Kenya dupa ce un baraj de lângă Nairobi s-a rupt

„O experiență cutremurătoare”. Un fotbalist din Kenya a fost răpit și torturat într-o pădure. Cum a fost salvat

Atletul Kelvin Kiptum din Kenya, deținătorul recordului mondial la maraton, a murit într-un accident de mașină la 24 de ani

Paul Mackenzie și membri ai sectei responsabile de masacrul de la Shakahola au fost acuzați de uciderea a 191 de copii

Partenerii noștri